Măreţia umilă a spiritualităţii

Întrebare: De multe ori, cineva pare a fi un om mare dar când m-am apropiat de el şi l-am cunoscut, am descoperit că nu a fost nimic.  Când vom finaliza decepţiile şi vom descoperi adevărata măreţie ?

Răspuns: Măreţia se descoperă doar în Creator. Noi trebuie să muncim într-o manieră opusă faţă de grup, profesor şi Creator, trebuie să construim măreţia lor în noi înşine. Cu cât mai mult mă apropii de ei, mai mici, mai umili, mai inferiori vor părea. Ei nu vă vor permite să vă legaţi de ei şi să-i apreciaţi.

Se spune: Oriunde veţi descoperi măreţia Sa, acolo veţi descoperi modestia Sa.  Este dificil să rămâi la sentimentul de măreţie în spiritualitate. Prin urmare, religiile  utilizează atribute externe pentru a creşte importanţa şi fiecare rabin sau preot se prezintă ei înşişi mari şi importanţi în faţa oamenilor. Acest lucru este necesar pentru a atrage oamenii, deoarece sunt impresionaţi de aspectul exterior. În înţelepciunea Cabalei, totuşi, este opusul, aici totul este determinat de interior. Aşa că, uneori, grupul, studiul, prietenii şi profesorii se prezintă ca nefiind speciali, în niciun fel.

Apoi, o persoană trebuie să depăşească lipsa de respect şi să încerce să crească importanţa lor la un nivel mai intern, prin ea însăşi.

Noi nu acţionăm ca un mare grup Kotzk, care în mod deliberat a arătat confuzie şi lipsă de respect pentru spiritualitate, pentru a permite mai multă muncă. Noi trebuie să lucrăm asupra măreţiei prietenului, profesorului, Creatorului, chiar dacă, de fiecare dată, ne gândim că ei sunt mai mici. Noi trebuie să preţuim aceste momente cu atenţie, ca în ateliere de lucru, unde noi avem şansa de a fi impresionaţi de spiritul şi sentimentele prietenilor, atunci când nu ne aşteptam. Aceasta deoarece suntem obişnuiţi de a umili pe toată lumea şi de a ne vedea ca cei mai mari dintre toţi.

Faptul că mă apreciez mai mult este instinctiv. Dintr-o dată, descopăr că prietenii sunt mai importanţi decât mine şi asta mă scutură într-un anumit sens. La început, mă scutură în sens egoist, apoi încep să-i preţuiesc şi să-i invidiez iar apoi îi anexez la obiectivul dorit şi-i folosesc pentru a progresa.

Din prima parte a lectiei zilnice de Cabala, 31.12.2012. Introducere în studiul celor 10 Sefirot.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: