Munca este doar în suflet!

594Întrebare: De ce a fost imposibil să se construiască un Templu în timpul celor douăsprezece triburi?

Răspuns: Ce înseamnă să construiești? Ar fi fost mai bine să nu fie deloc în piatră! Totul e doar praf în ochi. Se construiește ceva și iată-ne aici, stând în spatele zidurilor acestui templu, ca și cum am fi în spatele zidului Kremlinului, și totul este în regulă cu noi.

De ce avem nevoie de un simbol material? La un moment dat, au existat o mulțime de oponenți la acest lucru. Dar, de regulă, cei care înțeleg cel mai puțin sunt mai puternici în lumea materială. Oamenii au nevoie de o jucărie, așa că iat-o. În afară de asta, nu avem nimic. Au înlocuit scopul spiritual cu un zid.

Imaginează-ți că astăzi mergi la oameni să le spui ceva, să le arăți, să le faci un rezumat, să le prezinți un scop, dar totul este pur spiritual, bazat pe calitatea de dăruire.

Dar în schimb, le arăți o cameră imensă, un palat, deși în realitate era foarte mic, aici se ard sacrificii, Leviții se roagă acolo, iar Cohenii (preoții) lucrează aici. Totul este clar atât pentru copiii mici, cât și pentru copiii adulți. Omul se luptă pentru simboluri, bretele.

Întrebare: Cum altfel te poți apropia de inima unei persoane?

Răspuns: Tocmai prin corectarea inimii, când începi să determini în inimă ce este sfânt și ce nu este sfânt.

Oamenii vor înțelege acest lucru în funcție de modul în care se vor ridica deasupra lor înșiși, în funcție de cât de mult își vor da seama că nu există nimic pe acest pământ și că toate acestea sunt doar o lume fantomă. Munca ar trebui să fie doar în suflet, doar în dorința de a ne uni! Doar diferitele stadii ale conexiunii noastre reprezintă partea materială a lumii spirituale.

Din „Secretele Cărții Eterne” de la KabTV 8/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: