Nu va temeti sa va simtiti dati peste cap

Intrebare: De ce e asa o diferenta de mare intre obiectele spirituale, unde cele de mai jos sunt considerate mereu mult mai rele decat cele de mai sus?

Raspuns: Partzuf de mai jos, nu e mai putin decat cel de mai sus. E mai rau in absolut tot si opus, pentru ca pe scara spirituala, toate gradele sunt opuse unul altuia.

Gradul superior nu e doar putin mai destept, informat si receptiv. E la fel ca in toate 4 fazele Luminii directe. Prima faza (Behina Aleph) e total opusa celei a doua (Behina Bet), ambele in relatie cu dorintele (Kelim, vasele) si in relatie cu Luminile. Similar, a treia faza (Behina Gimel) e opusa la Behina Bet. Nici un grad consecutiv nu difera unul de altul macar putin; ele sunt mereu complet contrare intre ele.

Noi nu simtim asta in lumea noastra fizica. Dorinta noastra egoista continua pur si simplu sa creasca, sa devina tot mai inteligenta; aici totul e clar pentru noi. Totusi, in spiritualitate gradul superior e atat de opus celui anterior incat ele sunt incapabile de a se intelege. Se refera chiar si la gradela adiacente, fara sa mai vorbim despre cele despartite de un interval.

Prin urmare, cand citim un text scris de un cabalist, putem doar cere corectarea noastra, sa ridicam MAN (Mayin Nukvin, Female Water). Explicatia mea tinteste doar la a te concentra tu pe asta.

Toate lucrurile frumoase pe care le studiem ne ajuta doar in formarea unei rugaminti pentru Creator. Pentru ca ascensiunea de la un grad la altul poate fi facuta doar cu conditia ca Lumina Superioara sa ne “dea peste cap” sau “cu fundul in sus”, de fiecare data canda facem o revolutie completa.

Asa are loc ascensiunea in gradele spirituale, ca un embrion care se da peste cap cand vine momentul sa se nasca. Astfel, el e pregatit sa iasa afara. Si in timp ce se naste (iese), se intoarce din nou peste cap, ajungand la urmatorul grad. Oricum, el acopera golul dintre grade prin aceasta intoarcere peste cap.

E imposibil sa primesti urmatorul grad fara sa te fi eliberat complet de cel anterior. “Peste cap” inseamna sa te golesti de toata Lumina in momentul nasterii. E imposibil sa primesti Lumina Ruach fara sa te golesti de toata Lumina Nefesh pentru ca ele sunt opuse.

Din partea 2 a Lectiei zilnice de Kabbalah 12/2/10, Talmud Eser Sefirot.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: