Pentru a simți iubire, tu, tu însuți trebuie să iubești

527.02Întrebare: Marele Cabalist al secolului al XII-lea Rambam compară iubirea pentru Creator cu iubirea pentru o femeie: „Ca cineva bolnav de dragoste a cărui minte nu este liberă din cauza dragostei pentru acea femeie și el rămâne mereu în ea: fie că stă sau se ridică în picioare. sau mănâncă sau bea. Iubirea pentru Creator ar trebui să fie în inimile celor care Îl iubesc și rămân mereu în ea, așa cum ni s-a poruncit să-L iubim mereu cu toată inima și cu tot sufletul nostru”.

Despre aceasta a vorbit și regele Solomon. Ce este această stare de a fi bolnav din iubire?

Răspuns: Acest sentiment nu poate fi exprimat în cuvinte. Iubirea pentru Creator se manifestă în măsura în care ne putem raporta corect la El.

Simțim Creatorul tot timpul. În afară de El, nimic nu ne afectează. Aceasta se manifestă prin tot ceea ce este în jurul nostru și simțim constant manifestarea Creatorului în noi, dar nu o înțelegem.

Creatorul este ascuns în spatele acestor senzații pentru că din moment ce suntem egoiști, opuși Creatorului, nu-L putem simți. Ca un copil care nu-și înțelege părinții care îl tratează cu toată iubirea, el crede că ei nu vor să-i dea ceea ce își dorește.

Din partea Creatorului vine iubirea absolută pentru noi. O simțim doar când ne raportăm la El cu iubire. În măsura în care direcțiile noastre coincid, în această măsură simțim că Creatorul ne iubește.

Întrebare: Ce înseamnă din toată inima mea și din tot sufletul meu?

Răspuns: Cu tot ce este în mine, atât cu dorințele, cât și cu intențiile.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/14/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed