Planul de ieșire din criză, partea 8

Scopul societății corectate este scopul personal al tuturor

Întrebare: Cum poate un om să-și realizeze înclinațiile personale în societatea integrală a viitorului, dacă societatea va cere o anumită contribuție din partea lui? Să presupunem că cineva vrea să devină un mare muzician și este angajat numai în muzică, iar societatea îi trimite o slujbă diferită?

Răspuns: Problema este că oamenii încă nu înțeleg ce este educația integrală. Până la urmă, ei încă nu au primit-o și nu simt ce înseamnă să trăiești în țară ca și cum ar fi într-o singură familie. Ei nici măcar nu-și pot imagina ce este asta.

Ca rezultat al educației integrale, omul va trata societatea și familia sa ca două părți ale unui întreg. Că astăzi, unde el dă și primește de la familia sa, el de asemenea va da și va primi în societate. Dacă societatea este construită corect, va oferi omului încredere, siguranță și tot ceea ce este necesar.

Societatea nu va distruge pe nimeni – fiecare va putea să-și realizeze înclinațiile. Noi vorbim doar de faptul că o persoană trebuie să investească în societate pentru a primi de la ea tot ceea ce este necesar pentru satisfacerea nevoilor sale, tot timpul și în orice condiție.

Întrebare: Cum este posibil că fiecare persoană să facă ce vrea și să se anuleze în fața societății în același timp?

Răspuns: Totul depinde de educație. O persoană nu poate, pur și simplu, să facă orice își dorește, deoarece, după educația integrală, ea își va găsi locul în societatea integrală și exact acolo se va simți că este cea mai bună.

Cu toții suntem într-un singur sistem. Dacă îmi găsesc locul în mod precis, atunci voi vrea să fiu exact acolo conform naturii mele! Educația integrală aduce omul la o înțelegere a scopului său conform cu natura sa și nu poate fi ca el să vrea orice altceva. Până la urmă, exact această sarcină va fi una optimă pentru el.

Întrebare: Fiecare om vrea să se realizeze, această este o motivație interioară foarte puternică. Cum poate s-o abandoneze de dragul societății?

Răspuns: Prin educația integrală omul va începe să vadă un sistem integral și să-și simtă adevăratul loc în ea. Apoi se va strădui să implementeze exact lucrul pentru care este destinat. Până la urmă, asta este ceea ce poate face cel mai bine pentru societate și pentru el însuși.

Imaginați-va un sistem integral. Dacă eu sunt creat în modul asta, pentru a fi o rotiță dințată într-un loc, atunci nu mă pot strădui în alt loc unde este necesar un element pătrat. Voi simți că trebuie să fiu exact acolo unde rotiță dințată este necesară, iar asta este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru mine însumi și pentru societate. Scopul societății și scopul meu personal devin la fel.

Din a două parte a lecției zilnice de Cabală 1/29/17, lecție pe subiectul: „Mismah Arosa” (Documentul Arosa), „Planul de ieșire din criză”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed