Potenţial de convergenţă

963.6Întrebare: De ce nu se pot uni evreii din afara Israelului? Ce este atât de special aici? În America trăiesc astăzi șapte până la opt milioane de evrei. Ce îi împiedică să se unească acolo? Până la urmă, țara nu îi împiedică.

Răspuns: Țara nu se amestecă cu ei și totuși nu se unesc.

Comentariu: Dar nici în Israel oamenii nu se unesc.

Răspunsul meu: Există o echivalență între rădăcină și ramură. Prin urmare, cei care se străduiesc pentru rădăcina spirituală se luptă și pentru ramura ei pământească, adică țara lui Israel. Dar nu putem înțelege acest lucru, nu ne putem imagina ce este și de ce este atât de important să fii în reprezentarea pământească în același timp, în țara lui Israel, la Ierusalim. Nu înțelegem și nu simțim asta. Dar în principiu, am întâlnit oameni care simt asta foarte clar.

Întrebare: Dacă natura ar trebui să unească un anumit număr de oameni și apoi să-i răspândească în întreaga umanitate, atunci cei care sunt în Israel au un potențial mai mare pentru această conexiune, nu?

Răspuns: Există acțiuni care trebuie să aibă loc la nivel material și apoi să se ridice treptat la identitatea lor spirituală.

Comentariu: Dacă privești prin ochii unei persoane obișnuite, atunci în străinătate, de exemplu în America, oamenii de acolo sunt mai uniți decât aici. Este un coșmar ceea ce se întâmplă aici.

Răspunsul meu: Da, dar de aceea se întâmplă coșmarul, ca să trebuiască să fie depășit. Depășindu-l, vei vedea cât de brusc te trezești într-o stare de forțe spirituale.

KabTV’s “Stări Spirituale” 4/26/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: