Prăbușirea instituției căsătoriei

962.2Întrebare: Astăzi, un număr din ce în ce mai mare de oameni nu vor să intre în căsătorii formale și, în multe locuri, căsătoria de drept comun este considerată o relație legală, maritală de facto. Interesant este că, potrivit statisticilor raportate într-un studiu despre care am citit, 70% dintre bărbații ce trăiesc într-o căsătorie de drept comun se consideră singuri, iar 90% dintre femeile în aceeași situație se consideră căsătorite. Cum poți explica o atitudine atât de opusă față de această situație?

Răspuns: Ei vor să gândească așa pentru că educăm incorect atât bărbații, cât și femeile. Omul nu se simte responsabil. Este mai convenabil pentru el. Este mai ușor să trăiască într-o căsătorie de drept comun, pentru că nu îl obligă la nimic.

Dar cunoaștem și alte statistici: oamenii trăiesc împreună mult timp, se căsătoresc și după o perioadă divorțează. Mai mult, acest lucru se întâmplă în majoritatea covârșitoare a cazurilor. Dacă nu s-ar fi căsătorit, ar fi continuat să trăiască împreună.

Adevărul este că omul nu a fost creat ca o mașină – eu trăiesc cu cineva. Acest lucru îl obligă sau nu, se închide el într-un cadru care pune presiune externă asupra sa și îl comandă? Dacă îl copleșește, va încerca să scape de acolo.

Omul a fost creat pentru a căuta libertatea. Dacă contrar cadrului care îl oprimă și îl obligă, el nu are o compensație internă, ce ar trebui să fie pusă în el prin educație, atunci va fugi, va divorța și nu va crede că este necesar să fie inclus în acest cadru. Prin urmare, instituția căsătoriei, practic, s-a epuizat astăzi.

Din „Close-Up” de la KabTV 11.08.09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: