Prietenii Punctului meu din Inimă

Întrebare: O parte din mine vrea într-adevar să meargă la Convenţie, dar cealaltă parte se opune cu tărie astfel încât nu vreau să vad pe nimeni. Ce ar trebui să fac?

Răspuns: Trebuie să faci o alegere liberă. Tu trebuie să înţelegi amândouă părţile din tine, ca toate gândurile şi dorinţele care se trezesc în noi în fiecare moment, ne vin de la Creator. Acetea sunt condiţiile care sunt puse pentru noi, de fapt nu sunt eu.

Ceea ce ia decizia nu este corpul meu, care se îmbolnăveşte şi nu vrea să se ducî la Convenţie, şi nici starea mea de spirit de asemenea. Noi acţionăm ca un mecanism în care toate semnalele electrice interne sunt controlate de o forţă superioară în funcţie de un program care ne conduce la o anumită stare.

Viaţa, moartea, şi toate stările dintre ele sunt determinate de sus şi nimic nu este accidental pentru nici una din ele. De aceea, în fiecare stare eu trebuie eu trebuie să mă detaşez şi să văd acest „mecanism” adică, corpul meu, dispoziţia lui, şi totul legat de el, din afară. Scopul acestui lucru e de a vedea că este acţiunea Creatorului şi să înţeleg ce vrea El să-mi dea chiar acum, şi la ce stare vrea el să-mi aducă „măgarul” (hamor vine de la homer adică materie). Apoi eu voi înţelege cum să lucrez cu acest lucru şi nu mă voi mai identifica cu „măgarul” (hamor).

Cu cât mai mult timp pe zi o persoană este capabilă să se detaşeze mai mult de sine şi în acest fel să se uite la sine dintr-o parte, ca la un corp în care au fost trezite anumite forţe, fără a se identifica pe ea cu acesta, dar pe care să-l folosească pentru a atinge scopul, cu atât mai repede va avea succes. La fel ar trebui să tratăm şi un prieten din toate punctele de vedere. Nu te uita la feţele lor sau la personalităţile lor, ci la dorinţa lor interioară în cea mai pură formă şi care nu depinde cu nimic de exterior. Acesta este prietenul punctului meu din inimă.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/22/11 Pregătire pentru Convenţia We!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: