Principiul Sodomei — Să nu ajuţi pe alții, cu nimic

120Întrebare: În Cabala, fiecare cuvânt are un sens spiritual, deoarece vorbim despre stări spirituale. Toată lumea cunoaște orașele biblice Sodoma și Gomora. Desigur, au existat și în lumea corporală. Totuși, aș vrea să vorbesc nu despre consecințele corporale, ci mai degrabă despre rădăcinile spirituale.

Care este rădăcina spirituală a fenomenului Sodoma și Gomora? Este posibil să-l numim nu un fenomen, ci o stare?

Răspuns: Da, aceasta este o condiție pe care fiecare dintre noi o avem parțial.

Sodoma este un loc de lângă Marea Moartă, renumit pentru faptul că acolo au avut loc evenimente descrise în legendele biblice. În acest oraș, toți locuitorii săi erau obligați să trăiască după o anumită regulă: să nu-i ajuţi pe alții cu nimic. Acesta este unul dintre tipurile de comunicare între oameni.

În principiu, înțelegem modul de viață de atunci, când oamenii comunicau între ei pentru a primi anumite beneficii din asta pentru ei înșiși, prin schimburi între ei, sau în unele cicluri de producție, sau în orice alt fel.

Există o altă abordare când eu nu te ating și tu nu mă atingi. La orice nivel. Nu ai dreptul să ceri un fir de iarbă, un fir de praf sau o bucată de orice altceva de la alții; toate acestea erau absolut interzise. Oricine nu îndeplinea această condiție este ostracizat, dat afară din societate sau condamnat imediat la moarte.

Întrebare: Deci, aceasta a fost o lege, sau dau dacă vreau și nu dau dacă nu vreau?

Răspuns: Da. O persoană nu ar fi trebuit nici măcar să gândească asta! Aceasta este atitudinea oamenilor care au trăit după principiul Sodomei.

Întrebare: Acest principiu există într-o oarecare măsură în fiecare dintre noi?

Răspuns: Nu. Dacă îl folosești doar într-o anumită măsură, atunci aceasta nu este Sodoma. Condiția lui este că nu ai dreptul să ajuți pe nimeni, în nimic. Biblia ne dă un exemplu de astfel de societate.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/7/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed