Privind viaţa de la etajul 10

Întrebare: Care este secretul vieţii?

Răspuns: Secretul este schimbarea direcţiei vieţii de la primire la dăruire, la iubire pentru seamăn sau măcar la principiul, Nu face altuia ceea ce tu urăşti.

De îndată ce începi să mergi în direcţia dăruirii, ieşi afară din lumea ta îngustă unde eşti închis şi folosit ca un robot, urmând legi specifice şi determinate care sunt setate dinainte. Nimic nu poaste scăpa din graniţele legii. Noi gândim în acest fel numai din cauza ascunderii şi lipsei de cunoaştere.

De exemplu, să presupunem că mă uit în jos de la etajul 10, la ceea ce se întâmplă şi văd o maşina care este gata să dea colţul clădirii, în timp ce o persoană care tocmai trece strada nu vede maşina şi este lovită de ea. Sau văd cum o persoană parchează maşina într-un loc ilegal şi văd cum un poliţist deja se îndreaptă spre ea pentru a-i da o amendă.

Văd toate aste de sus, dar oamenii nu se văd între ei. Dar această lipsă de cunoaştere îi face pe ei să spună că această întâmplare este o pură coincidenţă? Pentru mine nu este o coincidenţă, pentru că am vazut dinainte cum totul a fost inteconectat. Nu este doar o fantezie, ci o revelaţie adevărată.

Câteodată ne uităm la un bebeluş şi înţelegem că ceva trebuie să se întâmple, urmare a ceea ce face. O ştim deja, dinainte, dar el nu ştie pentru că îi lipseşte cunoştinţa de sine. De aceea, nu avem libertate de alegere; este numai lipsă de cunoaştere.

Cu cât revelăm mai adânc această lume, cu atât simţim mai mult cum suntem legaţi în lanţuri de oţel. Nu există libertate – nici în gând, nici în dorinţă, nici în acţiune. Singurul lucru pe care îl putem face este să schimbăm direcţia. Paradigma noastră curentă este aţintită în totalitate către primire pentru sine; este complet limitată şi este limitată de noi înşine sau de dorinţa noastră.

Totuşi, suntem capabili să o schimbăm în forma opusă, de la minus la plus! Începe să dăruieşti şi vei vedea ce poţi face prin asta! Ai deja rădăcina dorinţei altruiste viitoare, punctul în inimă. Trebuie doar să atragi forţa care o va dezvolta. Apoi nu vei mai fi limitat în această privinţă, deoarece vei ieşi din tine în afară!

După ce vom trece prin toată dezvoltarea noastră, vom revela în final faptul că corpul animal în care suntem puşi nu conţine nimic uman, în afară de un singur punct! Dacă te concetrezi pe corp, atunci eşti un animal, iar dacă te concetrezi la acest punct, atunci în el vei revela omul.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 11/30/10, “Corp si suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed