Rabash: Diseminarea Cabalei

962.6Întrebare: De ce nu s-a angajat Rabash în diseminare înainte de sosirea ta, așa cum a făcut Baal HaSulam?

Răspuns: El nu putea să o facă.

Comentariu: Tu vii și, dintr-o dată, începe un progres!

Răspunsul meu: În primul rând, l-am împins să scrie articole. A publicat un articol în fiecare săptămână.

I-am adus studenți noi, iar el mi-a spus: “Acum predă. Spune-le cum să se organizeze împreună”. I-am răspuns: “Ce înseamnă să ne organizăm împreună? Eu nu știu”.

Am fost eu antrenat să fac asta? Cunoșteam puțin munca spirituală personală, prin ce trecusem, sau ce studiasem teoretic, dar cum să organizez o echipă spirituală de zece oameni ca rabinul Shimon?

De aceea, l-am rugat să-mi scrie câteva cuvinte, teze. Și, stând pe o bancă în parc, a scris primul său articol pe o bucată de hârtie dintr-un pachet de țigări pe care i l-am dat: “Ne-am adunat aici pentru a pune bazele noii noastre societăți, care se va îndrepta spre Creator conform metodei lui Baal HaSulam, astfel încât să nu rămânem la nivelul animalelor, ci să ne ridicăm la nivelul de ‘om’.”

Când au venit băieții, le-am citit chiar de pe acea bucată de hârtie. Și apoi am adăugat ce se mai putea spune. Am discutat între noi pe această temă și, în general, asta a fost tot.

O săptămână mai târziu, a trebuit să ne adunăm din nou. L-am întrebat pe Rabash: “Despre ce le voi vorbi săptămâna aceasta?”. El mi-a răspuns: “Trebuie să ne gândim la asta” și a scris tezele pe o bucată de hârtie. Etc.

Iar apoi i-am cumpărat o mașină de scris. S-a adaptat treptat la ea și au început să apară articole. În fiecare joi dimineața, luam un alt articol, făceam 50 de copii și le distribuiam prietenilor mei seara. Unul dintre ei citea articolul cu voce tare și îl discutam.

Și așa a continuat. Prin urmare, pe parcursul a cinci-șase ani, începând cu anul 1984, a scris multe articole, din care am publicat ulterior Kitvey Rabash (Scrierile lui Rabash), în cinci volume.

În plus, am publicat, de asemenea, lucrările sale din care au fost adunate cărți precum Shamati, ceea ce a auzit de la tatăl său și tot felul de schițe, proiecte separate de articole și așa mai departe.

KabTV „Secretele cărții eterne” 02.12.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: