Relevarea spargerii

Intrebare: Cine sunt oamenii cu o inima sparta?

Raspuns: Inima este suma tuturor dorintelor unei persoane. Cand o persoana descopera toate acele dorinte care sunt de dragul auto-multumirii, el  vede ca sunt sparte.

Ce este spargerea? Odata, initial, ele erau conectate de catre forta daruirii, forta conexiunii dintre noi. Asta se intampla natural datorita Luminii sau trezirii de Sus, deoarece asta este ceea ce a creat Creatorul.

Apoi Creatorul s-a ascuns si Lumina a disparut. Din acest motiv conexiunea dintre noi a disparut. Revelarea lipsei conexiunii dintre noi se numeste spargere. Toate acestea vorbesc despre creatura.

Absenta revelarii Creatorului sau a calitatii de daruire a cauzat ruperea unirii. Aceaste neunitate poate fi perceputa in felul in care noi ne simtim acum: Nu este asa rau. Totul este OK. Imi doresc doar ca ceilalti sa inceteze sa ma mai supere si eu, la randul meu, nu le voi mai face rau. Asta este numita relevatia spargerii.

In afara de asta, exista o stare unde noi simtim ca suntem in spargere si ca nu este nicio conexiune sau unitate intre noi. Asta poate, de asemnea sa contina numeroase grade ale realizarii raului: Fara o conexiune intre noi, eu nu voi obtine o viata materiala buna; sau prin absenta conexiunii intre noi voi aduce dezastre naturale; sau, in lipsa aceste conexiuni nu il voi descoperi pe Creator, spiritualitatea.

Cu alte cuvinte, este posibil ca o revelatie sa se intample deasupra exilului (adica lipsa conexiunii dintre noi), sau este posibil ca revelatia sa se intample de jos, ceea ce acum umanitatea obtine gradual.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 15.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed