Secretul nemuririi poporului evreu, Partea 1

Intrebare: Mark Twain a scris despre evrei: “Egiptenii, babilonienii si persanii au inflorit si au umplut planeta cu sunet si splendoare, apoi au cazut in visare si au decazut; grecii si romanii au urmat si au facut un zgomot vast si au disparut si ei; alte popoare s-au ridicat si au tinut torta sus pentru o perioada, dar aceasta s-a stins si stau in amurg acum sau au disparut.

“Evreii le-au vazut pe toate, le-au invins pe toate si sunt acum ceea ce au fost mereu, expunere fara decadere, fara infirmitati de varsta, fara puncte slabe, fara incetarea energiei, fara tocirea vigilentei si a mintii agresive. Toate sunt nemuritaore in afara evreilor, toate celelalte forte trec, dar ei raman. Care este secretul acestei nemuriri?” (Mark Twain, “Cu privire la evrei”)

Filosoful rus N. Bardyaev a adaugat in articolul “Rolul istoriei”, “Conform tuturor criteriilor materiale, aceasta natiune ar fi trebuit sa dispara de pe fata pamantului acum mult timp. Existenta sa este un fenomen mistic si miraculos, deovedind ca viata unei natiuni este controlata de forta menirii sale stravechi.”

Asadar care este secretul care face nemuritor poporul evreu?

Raspuns: Acest “secret” este cel mai revelat din toate. Este scris in Tora ca poporul evreu este etern, deoarece este menit sa fie “Lumina natiunilor”, pentru a duce umanitatea catre scopul final al dezvoltarii.

Orice alta natiune poate disparea sau se poate schimba. Nici o alta natiune nu s-a conservat in forma in care exista in Babilonul antic. Daca ne uitam pe harta Europei, putem vedea ca nu sunt natiuni originale care sa fi existat acum 1000 sau 2000 de ani. Natiunile moderne sunt o amestacare cu natiunile Asiatice, care in trecut au migrat in masa in Europa.

Totusi, poporul Israel a ramas asa cum a fost. Doar in ultima suta de ani a inceput sa isi piarda forma materiala externa, dar intern au ramas la fel.

Aceasta natiune a fost formata de un grup creat de Avraam, din rezidentii Babilonului antic. Asta fiind, nu au fost adunati pe baze biologice, ci pe principii ideologice a celor care s-au adunat in jurul lui Avraam. Acestia sunt oamenii care au raspuns chemarii lui, “Haideti sa ne unim unii cu altii, in ciuda egoismului, care arde in noi si sa revelam forta din aceasta conexiune. Apoi vom invata despre misunea noastra in viata  eterna, in lumea superioara. Cand ne conectam cu Creatorul si suntem umpluti cu Lumina Superioara, descoperim urmatoarea dimensiune, o matrice speciala in care existam.”

Exista un program in lume care ne conduce catre o dezvoltare specifica printr-o varietate de stari. Ne poate parea ca aceasta dezvoltare sa nu fie mereu buna, dar urmeaza anumite legi. Istoricii, filosofii si alti cercetatori au studiat aceste legi, chiar daca nu inteleg esenta lor interna.

Intelepciunea Cabalei ofera o intreaga explicatie clara a ceea ce trebuie sa facem. Poporul Israel trebuie sa fie acest grup care se uneste deasupra egoismului. Oricine simte dorinta revelarii Creatorului vine la acest grup.

Nu conteaza in ce tara a fost nascut, care este nationaliatea sau religia lui, isi va gasi cu siguranta un loc in acest grup. Daca isi investeste efortul in directia corecta, va participa la constructia grupului numit “Poporul Israel”.

Poporul Israel nu este o natiune biologica; sunt formati cu reprezentanti din toate natiunile. Totusi, au supravietuit si au trecut prin secole, pentru ca au aspirat la scopul maret pe care intreaga umanitate trebuie sa il atinga in 6000 de ani.

Din emisiunea de pe Kab TV O viata noua 13.10.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: