Stres molipsitor

În Știri (Time)Când sunt stresați profesorii,  sunt stresati si elevii lor, potrivit unui nou studiu.

„Într-un raport, publicat in revista Social Science & Medicine, cercetătorii au evaluat nivelurile de epuizare a 17 profesori de clasa a patra, pana la clasa a șaptea. De asemenea, au evaluat nivelurile hormonului cortizol de stres la elevii lor – la mai mult de 400 dintre ei – prin prelevarea de probe de saliva in trei ore diferite în timpul zilei de școală.

„Cercetătorii au descoperit ca elevii au avut niveluri mai ridicate de cortizol în cazul în care profesorii lor au raportat niveluri mai ridicate epuizare. …

„Studiul este primul care leagă epuizarea profesorului de schimbările de stres fizic la elevii lor.”

(Psychological Science) „Stresul Molipsitor”- Emoțiile nu sunt pur și simplu concepte care trăiesc în mod privat în minte, ci mai degrabă stări afective care emană de la individ și pot influența pe alții. … Fiziologia sugarilor  oglindeşte reactivitatea mamelor generată de manipularea  stresului … Aceste constatări sugerează faptul ca experienţele stresante ale mamelor sunt contagioase pentru copiii lor și că membrii perechilor apropiate, cum ar fi mame si sugari, pot influența reciproc reactivitatea dinamică fiziologica.”

Răspuns: Uita-te la ceea ce oamenii de știință au descoperit. Toți oamenii sunt legaţi între ei ; există „fire”, care  conectează gândurile noastre, dorințele, intențiile și impulsurile. S-ar putea ca înțelepciunea Cabalei sa aibă dreptate când spune că suntem într-o rețea globală, care ne conectează total în toate privințele ? Se dovedește că acest lucru este adevărat.

Oamenii de știință au descoperit că starea de spirit rea a unui student il influenţează pe profesor și vice-versa, deci ce e nou ? A se vedea descoperirile oamenilor de știință în comparație cu ceea ce înțelepciunea Cabalei explorează, ceea ce ne învață și ce ne spune când explică legile rețelei în care sunt conectate toate.

Dacă schimbăm relațiile reciproce dintre oameni undeva în lume, vom influenţa prin această acțiune oamenii care se află la celălalt capăt al lumii.

Desigur, există o legătură strânsă între fiecare. Pur și simplu, trebuie să cunoaştem acest sistem.

În cazul în care pornesc computerul, dar nu știu cum să-l folosesc, ce pot face cu el ? Dar, dacă sunt familiarizat cu programul și stiu cum să-l folosesc, ştiu care e efectul degetelor pe tastatură, prin intermediul tastaturii pot acţiona programul.

În același timp, dacă știu ce poate face computerul meu și modul în care acesta poate influenţa întreaga lume, presupunând că computerul meu este conectat la rețeaua de calculatoare de la nivel mondial, aceasta este o chestiune cu totul diferită.

În mod similar, eu pot actiona tastatura mea internă, care este Țimțum (restricție), un Masach (ecran), iar Lumina reflectata influenţează astfel rețeaua dintre noi, care se numește un singur suflet general, unic. Dacă aș putea acţiona în mod conștient această rețea, fiind în interiorul ei, prin gândurile mele, sentimentele și dorințele mele, dorind să o aduc la o stare viitoare bună la care va ajunge oricum, dorind să o împing acolo pentru că altfel nu voi fi capabil să o acţionez, desigur, as acţiona-o ! Încep să văd și să realizez modul în care aceasta suferă toate modificările și modul în care se dezvoltă.

Deci, de ce este surprinzător faptul că totul influenţeză totul ? Vorbim despre faptul că copiii aduc un profesor nevinovat la nebunie cu prostiile lor copilăreşti ? Totul și toată lumea este conectata reciproc și sunt într-un singur sistem. Nimeni nu poate scăpa, nu există nici o scăpare. Așa că hai să învațam despre esența legăturii dintre noi, despre natura și modul în care ne putem influenţa unul pe altul și in care ii putem aduce pe toți la un întreg unic.

Astfel, vom descoperi treptat un nivel total diferit de cooperare reciprocă între noi, un alt nivel al existenței noastre ! Oamenii de ştiinţă de azi publica studii despre lucruri de care înțelepciunea Cabalei vorbeste de 6000 de ani.

Din emisiunea de pe KabTV  „Noutăți cu Michael Laitman” 6/30/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: