Studiind conform lui Baal HaSulam

Întrebare de pe Faceebok: Astăzi, Cabala se învaţă în multe locuri. Ce este atât de special la metoda lui Baal HaSulam pe care o predai tu?

Răspuns: Sunt multe alte metode, cum ar fi metodele lui Ramhal, Rabaş, Hagrah sau Habad. Eu predau conform metodei lui Baal HaSulam şi a lui Rabaş. Nu pot să spun cum diferă faţă de alte metode. Cu cât penetrezi mai adânc înţelepciunea Cabala în studiile tale, cu atât vei putea să vezi ce este cel mai bine pentru tine. Suntem cu toţi diferiţi şi, de aceea, este spus foarte simplu în Tora că: „Omul învaţă unde inima lui doreşte”.

Ar trebui să determin ceea ce doreşte inima ta şi unde poţi primi răspunsuri apropiate inimii tale, pe care le înţelegi cel mai bine. Verifică locurile în care poţi studia, dar nu te opri într-un singur loc. Verifică câteva locuri, vezi care îţi este cel mai apropiat şi studiază acolo.

Mulţi oameni vin să studieze cu mine şi mulţi pleacă. Nu opresc pe nimeni, în niciun fel. Totul depinde numai de om. Oamenii au diferite rădăcini ale sufletului lor şi, de aceea, fiecare ar trebui să studieze unde i se potriveşte, unde simte că primeşte un răspuns, ca voce divină a sufletului său despre ceea ce aude în lecţie.

Întrebare: Ce crezi că este special la metoda lui Baal HaSulma şi Rabaş?

Răspuns: Unicitatea metodei lui Baal HaSulam şi Rabaş este aceea că este ştiinţifică, precisă şi exprimă aspiraţia pentru definiţii care sunt absolut exacte. Nu rămâi în anumite momente emoţionale, ci le dai definiţii pur ştiinţifice.

Întrebare: Asta te-a atras pe tine?

Răspuns Da.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Micahael Laitman” din 27.07.2017

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: