Suntem educatori

Intrebare: Multi oameni in lume sprijina cooperarea si grija pentru ceilalti. Cum ne putem conecta cu ei?

Raspuns: Nu ne conectam cu ei. Sunt doar cativa oameni “buni la suflet” care fac voluntariat in spitale, ii ajuta pe cei care au nevoie, sau pun bazele unor organizatii de caritate si founduri. Ei ajuta oamenii ai asta-i bine. Conform celor spuse de Baal HaSulam si sondajelor sociale, 10% din oameni sunt altruisti.

Totusi astazi, pentru prima data in istorie, am ajuns la un punct critic al dezvoltarii noastre, iar oamenii trebuie sa fie invatati legile lumii in care intram. Scopul nostru nu este o alta dulcegarie egoista, nu sa ajutam saracii, sau o cosmetizare a resurselor in favoarea lor.

Nu, umanitatea este pe cale sa intre intr-o noua dimensiune in care trebuie sa ne conectam intre noi global si integral. Natura incepe sa ne dea indicii, ca si cum ar spune: “Asa ar trebui sa fim de acum incolo – conectati fizic, ca un om cu o singura inima, ca toate partile corpului meu. Inceteaza sa te dezvolti in interiorul meu ca un cancer.”

Nimeni in afara noastra nu intelege cu adevarat ce se intampla. De aceea, trebuie sa invatam oamenii. Suntem o organizatie educationala al carei unic scop este sa invete legile lumii globale.

Conectarea reciproca apare peste tot. Nu ne putem separa chiar daca am vrea. Singura modalitate de a taia legaturile dintre noi este prin razboi, dar nici asta nu va ajuta, legaturile dintre noi nu vor disparea. Razboiul se va sfarsi curand, si va trebui sa continuam conectarea, doar ca in conditii mult mai grele.

Criza distruge astazi toate aspectele vietii. Trebuie sa vedem aceasta situatie ca o trambulina spre urmatorul nivel. Evolutia naturii ne oblige sa mergem mai departe spre stadiul urmator.

Ce vom castiga prin asta? Vom castiga noul sistem. Prin munca aceasta reciproca, prin conectarea reciproca, vom descoperi forta interna a naturii, mecanismul sau intern – si ne vom ridica la un nou nivel de existenta. Pentru inceput vom scapa de problemele zilnice, si in plus, vom ajunge la noua dimensiune.

Deci nu este alta sansa: Natura ne oblige sa obtinem asta. De aceea noi nu dam cadouri de sarbatori. Lasam asta in seama altor organizatii. Noi ne ocupam doar de noua educatie integrala. Asa cum gradinitele si scolile pregatesc copii pentru viata in lumea noastra, noi trebuie sa pregatim acum umanitatea pentru viata in lumea care ni se manifesta si in care suntem conectati global.

Sistemul superior, integral, vine mai aproape de sistemul  uman distrus de egoism. Daca se ciocnesc, va fi o explozie teribila.

In partea a cincea a lectiei zilnice de Cabala, “O poruncat”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: