Suntem protejați de Sus? Partea 8

Iudaismul obligă evreii să urmeze multe porunci: binecuvântările, Kashrut (să țină kosher), Mikveh (ritualul băii), rugăciunea, în plus de multe alte acțiuni. Iudaismul este considerată ca ce-a mai complicată religie, extraordinar de dificilă.

Toată este ca noi, zi de zi, clipă după clipă, să ne reamintim prin aceste acțiuni despre conexiunea cu forța superioară și de nevoia de a o menține constant.

Întrebare: Această conexiune, iubirea dintre oameni, spui că ne garantează protecția de Sus?

Răspuns: “Iubește-ți aproapele că pe tine însuți” este o mare lege în Tora și reprezintă culmea dezvoltării umane. Nu este nimic mai sus de asta, deoarece în modul acesta mă includ în cealaltă persoană și fac orice are nevoie ea. Iubirea este legea unui sistem integral, prin care trebuie să fie conectate toate elementele sale.

Întrebare: Cum mă protejează asta?

Răspuns: În modul acesta eu, sau mai degrabă elementul singular pe care îl reprezint, urmez legile sistemului integral. În mod natural, asta îmi oferă protecție. Eu nu pot niciodată să mă protejez singur. Mă protejez numai prin abilitatea mea de a mă unii corect cu ceilalți, deoarece, în realitate, eu sunt conectat cu toată lumea și primesc subzistență de la ei. În esența ei, determină toate stările mele, deoarece noi suntem interdependenți.

Mă alătur unei mulțimi de oameni prin legături de conexiune. Dacă aceste conexiuni sunt negative, atunci eu sufăr, până când, într-un final, voi muri. Totuși, dacă din partea mea aceste conexiuni devin pozitive, atunci, în schimb, eu primesc o reacție pozitivă de la sistem. Chiar dacă ceilalți oameni, față de care fac acte de bunătate, nu intenționează să-mi răspundă în aceeași manieră, forța superioară, care funcționează în sistem, îi influențează în așa mod încât atunci ei se poartă corect cu mine.

În modul acesta acțiunile mele încep să fie în armonie cu forța care umple întregul sistem. Încercările mele de a-mi iubi aproapele, mă fac similar cu forța superioară. Mă încadrez în această forță și, făcând astfel, oblig sistemul să mă protejeze. Asemănarea cu superiorul, ce poate fi mai sigur? Întru în superior ca și cum aș intra în pântecul mamei. Este un loc mai sigur decât acesta?

Superiorul mă va proteja, deoarece îmi anulez egoismul și devin similar cu Superiorul, cu calitatea dăruirii. Nu mă gândesc la mine, ci acționez numai în conformitate cu dorințele celorlalți. Ca rezultat, eu devin similar cu superiorul și pătrund în el într-o formă minimă. Însă, chiar și în această formă minimă, totuși eu mă aflu în el ca un embrion în interiorul mamei. Unde altundeva te poți simți mai protejat?

Din KabTV “O viata noua” #819 01/26/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed