Toți s-au dovedit a fi hoți

962.2Comentariu: Există o legendă conform căreia Arthur Conan Doyle a trimis odată o telegramă în glumă către doisprezece dintre cei mai mari bancheri londonezi și, după cum se pretindea, cei mai onești. El a scris în telegramă: „S-a descoperit totul! Fugi!” Potrivit poveștii, a doua zi dimineață, toți cei doisprezece bancheri au dispărut din Londra. Toți s-au dovedit a fi hoți. Și acest principiu binecunoscut este că toată lumea este un hoț, și cu atât mai mult bancherii.

Răspunsul meu: Sigur.

Întrebare: În ce caz putem spune: „Bancă cinstită, bancher cinstit” și este chiar posibil?

Răspuns: Sistemul bancar este construit pe principiul că nu poate exista onestitate. Deci nu-mi pot imagina cum ar putea fi. La urma urmei, te gândești mereu la cum să câștigi, cum să dai ceva interes și așa mai departe. Adică totul este construit pe câștig, iar câștigul nu poate fi sincer.

Întrebare: În ce caz acest sistem poate fi sincer?

Răspuns: Numai dacă ești banca întregii lumi, și întreaga lume va fi a ta și te vei gândi doar la binele lumii, atunci poate că ceva va funcționa.

Întrebare: Deci sunt oarecum responsabil pentru lume ca bancă și trebuie să presupun că aceștia nu sunt clienții mei, ci copiii mei?

Răspuns: Sigur.

Întrebare: Este posibil acest sistem, în principiu?

Răspuns: În principiu, se poate, desigur. De ce nu?

Comentariu: Dar acesta este un sistem complet idealist, detașat de viață.

Răspunsul meu: Trebuie doar să eliminăm egoismul din umanitate, iar atunci „carnea” normală va rămâne, și nu îi va păsa decât de existența tuturor.

Întrebare: Pe ce principiu se bazează această bancă?

Răspuns: Pentru a face pe toată lumea să se simtă bine, toată lumea are totul.

Întrebare: Și din ce cauza voi trăi ca bancher?

Răspuns: Datorită faptului că vei vedea cum ceea ce faci aduce beneficii tuturor.

Întrebare: Și asta îmi dă vitalitate?

Răspuns: Absolut totul.

Întrebare: Voi avea din ce să trăiesc, din care să susțin banca?

Răspuns: Îți lăsăm ceva.

Întrebare: Și acest „putin” îmi va fi suficient?

Răspuns: Da.

Comentariu: Adică nu voi avea un strigăt interior: „Din ce în ce mai mult!”

Răspunsul meu: Nu. Nu vei avea absolut nimic!

Întrebare: Ce voi avea?

Răspuns: Veți avea o mare, profundă plăcere personală dintr-o viață bine trăită.

Întrebare: Și merită toți banii? Și merită totul?

Răspuns: Vei avea un statut perfect!

Comentariu: Astăzi este clar că întregul sistem este putred pentru că funcționează exclusiv pentru el însuși – pentru a profita.

Răspunsul meu: Dacă va funcționa pentru toată lumea și toată lumea va participa la toate, atunci poate fi aplicat și jucat pentru totdeauna.

Întrebare: Care va fi moneda acestei bănci?

Răspuns: Fericire, pace și liniște sufletească pentru toată lumea. Și cea mai importantă proprietate comună va fi plictiseala. 🙂

Toată lumea se va plictisi. De ce să te muți, să trăiești, să faci ceva? Nimic! Toată lumea merge cu ochii plictisiți, nu văd nimic în fața lor și așa și-au pierdut sensul vieții.

Întrebare: Ce este atunci fericirea? Ce fel de bancă am construit dacă toată lumea se plictisește?

Ai spus: „Fericire. Moneda principală este fericirea tuturor.” Vreau să fie așa. Aceasta este moneda principală a băncii și există pentru aceasta.

Răspuns: Nu știu ce se poate face atunci. Dacă îi îndepărtezi egoismul omului, natura lui, atunci nu va avea fericire.

Întrebare: Atunci cu ce poate fi înlocuit egoismul, astfel încât să avem în continuare fericire și să existe una atât de în creștere? Care este cea mai bună cale pentru noi, pentru umanitate?

Răspuns: Nu, nu vom scăpa de egoism. Și dacă scăpăm de el, atunci vom cădea într-o astfel de stare încât moartea este mai bună.

Întrebare: Cum putem întoarce acest egoism?

Răspuns: Este posibil doar atunci când lucrăm într-o echipă sănătoasă adecvată care va funcționa conform sistemului Cabalei.

Întrebare: Și în ce se va transforma egoismul?

Răspuns: Nu se transformă. Pur și simplu începe să se hrănească cu dăruirea, iubirea și saturația celorlalți, în același mod în care se bucură o mamă când dăruiește copilului ei.

Întrebare: Și aceasta este o opțiune probabilă?

Răspuns: Aceasta este o opțiune posibilă. O femeie care alăptează se bucură de faptul că bebelușul suge la nivel de animal. La fel este și cu animalele.

Dacă în acest fel simți că poți crea o astfel de societate, astfel încât oamenii să se hrănească unii pe alții astfel, din ei înșiși, atunci vei reuși.

Întrebare: Dar totuși, spuneți că această societate se bazează pe egoism, doar inversat?

Răspuns: Da.

Întrebare: Deci îmi face plăcere să-i hrănesc pe alții?

Răspuns: Da. Sau dacă găsești o modalitate, deși acest lucru este și discutabil, de a-i face pe toți să se simtă rude, dar foarte apropiați și dependenți unul de celălalt, atunci este și posibil.

Întrebare: Deci am ajuns la concluzia că o bancă care este fericită pentru că hrănește pe toată lumea, această bancă va exista?

Răspuns: Da.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 24.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: