Un om care seamănă cu Creatorul

Intrebare: Nu am intalnit inca un om care sa se asemene Creatorului. Ce inseamna expresia “sa se asemene cu Creatorul”? In ce fel se aseamana cu Creatorul? Exista sansa sa intalnesc un asemenea om?

Raspuns: Un om care tanjeste sa se asemene cu Creatorul incearca sa urce peste natura sa si vrea sa se asemene Creatorului prin daruirea catre ceilalti si prin dragostea fata de ei.

Fiind o parte a grupului de zece, am inceput sa practic iesirea din mine. Avand grija de prieteni, se pare ca ii umplu, dorind sa fiu in interiorul lor, impingandu-I inainte, implinindu-I, avand grija de ei precum de copiii mei cei mici. In felul acesta devin similar cu Creatorul.

Il intreb pe Creator: “Lasa-ma sa inteleg, da-mi putere si da-mi posibilitatea sa am grija de ei, pentru ca atunci am sa devin la fel ca Tine. Te respect, iubesc calitatile Tale si vreau sa fiu ca Tine. Prin urmare, da-mi sansa sa am grija de ei si atunci am sa fiu aproape de Tine.” Practic aceasta este rugaciunea pe care cineva trebuie sa o faca.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 26.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: