Verificare empirică

219.01Întrebare: De ce în lumea noastră Cabala este considerată o parte a filozofiei? În universități este chiar studiată ca parte a filozofiei.

Răspuns: În lumea noastră, se crede că toate științele spirituale aparțin filozofiei.

Trebuie spus că toată știința în general a apărut din filozofie. Întrucât sunt doctor, diploma mea este un doctorat [un doctorat în filosofie]. Dar dacă aș fi doctor în științe fizice, aș avea totuși un doctorat scris după numele meu, întrucât la un moment dat toate științele aparțineau filosofiei. Filosofia se traduce prin „iubire pentru cunoaștere”. Dar astăzi este ceva complet opus cunoașterii.

Întrebare: Dar de ce atât de mulți oameni nu consideră Cabala o știință? Ei spun că ceea ce afirmă Cabala nu poate fi verificat empiric.

Răspuns: Și au dreptate. La urma urmei, mai întâi trebuie să dezvolți un organ de simț suplimentar în tine, să simți despre ce vorbește Cabala și apoi să te asiguri că ceea ce spune există în natură și este supus verificării și cercetării. Aceasta confirmă faptul că Cabala este o știință.

Explorăm natura prin cele cinci simțuri ale noastre. Cabala spune că mai există încă o oportunitate de a explora natura prin al șaselea organ de simț, care funcționează nu pentru primire, ci pentru dăruire. Aceasta explică cum să-l dezvolți.

Există în om un rudiment al acestui organ de simț numit suflet. Cabala îl dezvoltă și apoi, când o persoană începe să simtă lumea superioară, îi explică acesteia ce simte.

Din KabTV “Prim-plan, Căutători”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: