Viziunea vicioasă a medicinei moderne

220Comentariu: Ați numit medicina egoistă. Aţi spus că dacă la baza sa ar fi sănătatea umană și nu aceea de a face bani, atunci totul ar fi diferit.

Răspunsul meu: Nu numai atât. Faptul este că viziunea medicinei asupra sistemului uman, asupra corpului său este o viziune vicioasă.

Ea acordă atenție numai fiecărui organ separat și nu corpului general, fiecărei persoane în parte și nu conexiunii cu toți ceilalți, nici măcar cu întreaga societate umană, ci cu universul. Prin urmare, nu ne putem vindeca corect. Nu facem decât să împingem boala înăuntru și astfel să supraviețuim.

Comentariu: Sunt foarte puțini medici care înțeleg acest lucru. Ei reușesc dacă pun un diagnostic luând în considerare toate organele umane ca fiind conectate, în ansamblu.

Răspunsul meu: Aceasta este o abordare foarte veche. Într-o oarecare măsură, poate fi numită o abordare orientală, deși în antichitate toată lumea o avea. chiar și cei din America de Sud, Africa, Asia și Orientul Îndepărtat. Dar astăzi nu se aplică. Aceasta nu este abordarea europeană.

Problema este că Europa, ca parte sănătoasă a umanității renăscută egoist, a urmat calea egoistă în toate, inclusiv în știință. Și științele noastre sunt mai degrabă unilaterale. Nu putem ajunge la spiritualitate prin ele. Nu există nicio conexiune directă care să dezvăluie lumea superioară prin ele și să ajungă la ea.

Din păcate, medicina noastră poate rezolva problema doar a unei părți a corpului. Sunt oftalmologi; medici pentru urechi, nas și gât; și așa mai departe. Pare că aceste organe nu sunt conectate între ele. Un astfel de tratament ne oferă într-o oarecare măsură ușurare pentru că toți suntem egoiști și suntem tratați de egoiști egali cu abordarea lor egoistă și cu medicamentele „șarpelui”. Într-adevăr, șarpele este simbolul medicinei. Și în spiritualitate simbolizează egoismul.

Deci, deocamdată totul este așa cum este. Dar în general, ne apropiem de o criză foarte gravă, descoperind că această abordare este fundamental defectuoasă.

Ce va ieşi din asta? În cele din urmă, va fi revizuirea întregii abordări, precum și a tot ceea ce umanitatea a realizat până astăzi. Va trebui să revizuim toate acestea și să lucrăm la erorile noastre.

Din KabTV “Prim-plan. Anamneză” 2/19/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: