Israelul sufletului

Impartirea oamenilor in natiunea Israel si natiunile lumii, pe care Baal HaSulam o descrie in articolele lui, poate fi interpretata in doua moduri: interioara si exterioara.  Intelegand prin senzatiile interioare, cele care descriu modul in care sunt divizate calitatile in fiecare persoana, cu Israel fiind aspiratia direct catre Creator sau punctul in inima care a fost trezit intr-o persoana, iar natiunile lumii sunt dorintele de receptie.

Orice persoana al carui punct in inima (aspiratia de a-l percepe pe Creator) a fost trezit, poate fi numita Israel, ceea ce inseamna direct catre Creator. Daca punctul din inima cuiva nu s-a trezit inca, atunci apartine natiunilor lumii, adica tuturor celorlalte scopuri din viata.

Toti oamenii pot fi impartiti in acest mod, in Israel si celelalte natiuni. Este acelasi lucru cu ceea ce s-a intamplat odata in Babilonul antic.

Daca avem in vedere aceste puncte din inimia care nu s-au trezit inca, stiinta Kabbalah trebuie ca in  primul rand sa fie diseminata printre natiunile lui Israel in sensul material. Dupa aceea trebuie sa ajunga si la celelalte natiuni. In plus, natiunile lumii includ cele 10 triburi ale lui Israel care au cazut la nivelul natiunile lumii de la inaltimea Primului Templu (Mohin de Haia).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed