Ecranul ma cladeste ca pe un personaj in Lumea Spirituala

Timp de sapte zile, noi am atras Lumina Inconjuratoare, construind bolta sopronului. Lumina s-a raspandit de la Aba ve Ima (AVI) a Lumii Atzilut prin Zeir Anpin (ZA). Zeir Anpin  este reprezentat de creanga de palmier.

Mai departe, Lumina trece prin HGT, Sfirot Hesed, Gevura si Tifferet, simbolizat de trei ramuri de mirt si prin Sfirot Netzah-Hod, reprezentat prin doua ramuri de salcie. Dupa asta, de la Yesod de Partzuf Zeir Anpin, Lumina intra in Malchut, reprezentata prin fructul Etrog. Si aceasta unificare a tuturor canalelor Luminii de la AVI la Malchut are loc sub bolta unui Sopron sau sub ecranul care ascunde sufletul de Lumina.

Primirea  tuturor celor sapte Lumini Inconjuratoare ale corectiei, de-a lungul celor sapte zile de sarbatoare, se numeste “Marea Ruga” (Hoshana Rabbah). Verific ceea ce am obtinut, care ecran sau ce proprietate de daruire (influenta). De fapt, efectul Luminii Inconjuratoare in munca noastra, este numit ecran. De indata ce il obtin, la gradul puterii ecranului meu, eu incep, instantaneu, sa-L simt pe Creator si sa definesc relatia noastra.

De aceea onoram acest moment in dezvoltarea noastra ca pe un eveniment special, inceputul muncii cu ecranul. Aceasta munca ma cladeste ca pe un personaj in lumea spirituala. Asta, pentru ca, fara ecran, eu nu exist, pur si simplu. Gradul ecranului, marimea, tipul si forma ma face sa fiu ceea ce sunt. Eu nu stabilesc nici vointa de a primi placere, nici vointa de a darui, Lumina. Ce sunt eu, atunci? Eu sunt doar ecranul.
Din Hoshana Rabbah Night Lesson 9/29/10, Shamati 8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: