Moise—Lider al credinței mai presus de rațiune

224A patra zi de Sukkot  este dedicată oaspetelui de onoare (Ushpizin) Moise, revelarea corectării în Sefira Netzach. Nu există o persoană mai mare și mai apropiată de noi decât Moise, care a adus metoda de revelare a Creatorului și conexiunea dintre Creator și ființele create mai aproape de noi. De aceea, Moise ne este atât de drag și atât de important pentru noi.

Moise este numit păstorul credincios. Aceasta nu este doar forța credinței sau forța biruirii, ci forța grijii pentru ființele create din partea Creatorului, care le ajută să ajungă la corectarea finală. Prin urmare, întreaga Tora, care are scopul de a aduce ființele create în contact cu Creatorul, se numește Tora lui Moise. Aceasta este preocuparea lui principală, munca principală și scopul principal.

Când vorbim despre Moise, nu ne referim la persoana fizică, ci la un simbol, o calitate specială și cel mai important lucru pentru noi, în conformitate cu programul Creatorului de guvernare a lumii. Prin urmare, de aceea este atât de important pentru noi să înțelegem această calitate și să ne apropiem de ea.

Moise este ca un păstor care însoțește turma, un ghid care ajută pe poporul său să se îndrepte corect și cu încredere spre țel. Forța comună care are grijă de noi, protejează, păzește și ne conduce în mod constant către țel cu iubire și atenție; este forța lui Moise, care este caldă, iubitoare și plină de grijă.

Toate aceste forțe care ne învăluie și ne îndreaptă către scopul creației sunt numite Tora. Aceasta este lumina superioară care vine la noi, se îmbracă în noi și ne umple pe fiecare dintre noi, ca un păstor care își adună turma și o duce acasă.

Păstorul are o misiune specială de a scoate turma din casă, de a o aduce într-un loc relativ periculos și de a o întoarce acasă seara. Datorită muncii ciobanului, turmele sunt hrănite, cresc și se înmulțesc. „Păstorul credincios” este un conducător al credinței, pentru că de fiecare dată când cei in grija lui se îndepărtează de acasă și apoi se întorc acasă, datorită acestor ieșiri și întoarceri, ei capătă din ce în ce mai multă putere spirituală, mai multă putere de credință pe care Moise o cultivă în ei.

Prin urmare, trebuie să ne vedem ca o astfel de adunare, gata să urmeze forța lui Moise, care are grijă de noi. Drept urmare, ne îndreptăm zi de zi și ne umplem de forța credinței mai presus de rațiune. Acesta este principalul lucru de care avem nevoie și putem dobândi această credință în principal datorită lui Moise.

Din Lecţia zilnică de Cabala10/13/22, “Ushpizin Moise – Sefira Netzach

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: