Natura ingheata si iti asteapta decizia

Intrebare: Ce forte ridica lumile Sambata dupa ce Adam HaRishon se naste si inainte sa cada in pacat ?

Raspuns: Este vorba de o forta privita ca “trezirea de Sus” (Itaruta de-Leila). Ar putea fi vazuta pur si simplu ca Lumina Superioara care se intinde din lumea Infinitului in timp ce nu stim nici cum nici de ce. De fapt nu exista nici o « trezire de Sus » fara o « trezire se jos » (Itaruta de-Letata) de la creatura insasi.

Este un lant al genelor informationale (Reshimot) care trebuie aratat si clarificat unul cate unul, care coboara din stadiul mineral, vegetativ, animat si vorbitor. Reshimot al stadiilor mineral, vegetativ si animat se arata natural, subconstient, singur pentru ca nu exista liber arbitru la acele stadii.

Ei se arata unul cate unul, si treptat vin in starea in care sunt la pas pana la noul grad. De unde vin, nu stim. Dar se intampla datorita faptului ca pregatirea la stadiul mineral, vegetativ si animat au fost completate, si dintr-o data incepi sa simti cum starea ta a fost schimbata. Incepi sa gandesti, sa vezi, si sa simti totul diferit.

Motivul este ca acele Reshimot care sunt sub trezirea, intelegerea, pregatirea ta, liberul arbitru si care se disting natural au fost realizate. Creatorul pregateste toate conditiile pentru ca tu sa iti folosesti liberul arbitru, si trebuie sa o faci singur.

In mod asemanator nu iti controlezi nici functiile corpului fizic. Nu trebuie sa te gandesti cum toti atomii si moleculele se misca in el, cum metabolismul si diferitele sisteme interne lucreaza. Imagineaza-ti cat de complexe sunt aceste sisteme cu un numar infinit de conditii toate lucrand automat.

Dezvoltarea spirituala este aceeasi: Forta superioara ne aduce in punctual unde incepe liberul abritru. Si asta se extinde in  intregul sistem, intreaga dorinta creata de Creator, intreg stadiul mineral, vegetative si animat fiind sisteme enorme. Dar nu este munca noastra, este automat, datorita interactiunii dintre Lumina si dorinte.

Lumina influenteaza dorintele; dorintele raspuns Luminii; in acest fel intreaga lume, intregul univers, totul tanjeste sa isi obtina echilibrul. Singura exceptie este omul.

Astfel este in lumea noasta astazi: Toata natura exista in echilibru, problema este in om care trebuie sa isi exercite liberul arbitru si sa stabileasca aceasta balanta. In ceea ce priveste lumea spirituala, toate evenimentele care au avut loc inainte de caderea lui Adam in pacat, inclusiv caderea insasi, s-au intamplat sub controlul fortelor de Sus (Itaruta de_Leila), prin lantul de Reshimot, pana cand ajungem la locul liberului arbitru. Aici totul ingheata si asteapta ca omul sa ia o decizie.

Asta se intampla defapt in lumea noastra astazi: Natura ne asteapta san e facem alegerea. Ne va presa in timp ce asteapta, Reshimot ale stadiilor mineral, vegetativ, si animat se acumuleaza si fac numeroase probleme pe toate planurile lumii externe, pana cand in sfarsit decidem la nivelul nostru vorbitor ca trebuie sa mergem mai departe cu corectia.

Stadiile mineral, vegetativ si animat ne constrang astfel incat sa ne continuam corectia pe calea la stadiului nostru  uman..
Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Cabala 2/17/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed