Nu trebuie sa ne facem idoli

Intrebare: De ce Beit Shaar HaKavanot descrie organele spirituale ca un text de anatomie? Nu a spus Rabash ca este interzis sa scriem numele Sfirot-urilor pe o imagine a corpului uman?

Raspunsul meu: Acestea sunt lucruri total diferite. Este permis sa iei numele obiectelor sau interconectarilor din viata noastra si sa le transferam sus, in Lumea Spirituala presupunand ca aceeasi conectare exista si acolo. Totusi este interzis sa luam obiectele spirituale din Lumea Superioara si sa le impamantenim aici, ca si cum le-am da obiectelor materiale proprietati spirituale.

Cineva poate lua limbajul ramurilor si sa arate catre obiectele si actiunile spirituale, cu aceste cuvinte. In acest fel, cineva foloseste limba, simbolurile si numele. Dar daca cineva ia esenta spirituala si incepe sa spuna ca un mare spirit al daruirii este in mana dreapta iar un mare spirit al primirii este in mana stanga, aceasta este idolatrie.

Este asa, pentru ca facand aceste lucruri cineva spune ca un corp fizic din carne si oase contine ceva proprietati spirituale. Aceasta actiune este numita a face idoli – a lua un obiect inanimat si a-i atasa un spirit divin, Superior.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed