Ordinea corectiei

Actionand peste noi, Lumina divide in noi dorintele de a primi si de a darui si incepem sa simtim respingerea dintre ele. Devine clar ca dorintele de daruire sunt atrase catre o perceptie si o implinire diferita de catre cei care au dorinta de a primi.

Fiecare din noi avem dorinte de ambele feluri, dar intrebarea este care din ele domina. In sufletele noastre considerate Israel, dorintele de daruire GE (Galgalta Eynaim), conduc AHP (Awzen, Hotem, Peh), dorintele de daruire GE (Galgalta Eynaim) domina   AHP (Awzen, Hotem, Peh), avand in vedere ca sufletul „popoarele lumii”, dorinta de a darui AHP domina GE.

Primul tip de suflet este aproape de Lumina care ii lumineaza cu Ohr Makif (OM) si le face sa sufere primele corectii. Pana cand Israel se corecteaza singur, este imposibil sa inceapa corectarea popoarelor lumii. Prima data, Israel se corecteaza singur in GE (linia dreapta), apoi i se alatura AHP (linia stanga) si la sfarsit construiesc linia de mijloc pentru ei, in acest fel corectand popoarele lumii ale sinelui. Ca urmare, Israel este in masura sa continue corectia colectiva a grupului popoarele lumii, deoarece Kelim (vasele) corectate sunt conectate cu necorectatul Kelim din celelate suflete care asteapta in linie.

Munca pe doua linii cu Kelim care primeste si daruieste, combinatia lor corecta, creaza linia de mijloc. La fel este si cu pasii corectarii noastre in doua parti ale sufletului colectiv. Mai mult, corectiile majore au loc in AHP sau primirea Kelim a popoarelor lumii in timp ce GE care initial a coborat de la Bina exista in AHP exclusiv in scopul de a le corecta.

Asadar, toate corectiile nostre care preced corectia popoarelor lumii in sufletul colectiv sunt doar o pregatire.
Din prima parte a Lectia zinica de Cabala9/28/10, “Ce este Argint, Aur, Israel, Natiunile in lucru”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: