Sa-i aducem pe toti la nivelul lui Moise

Omul trebuie sa se ridice la nivelul Creatorului. Primim metoda urcarii de la Cabalisti, cei care au revelat-o. Incepand cu Adam, omul a inceput sa descopere scopul vietii sale, iar existenta creaturii este sa il reveleze pe Creator. Este cerut fiecarei persoane si intregii umanitati.

Toti trece doar rinacest proces ; totul avanseaza de la inceputul creatiei inspre sfarsitul ei, starea corectata. Si daca judecam tot ce se intampla prin scopul creatiei, atunci suntem in stare sa vedem adevarul sis a justificam totul.

Dar daca nu consideram inceputul, sfarsitul si procesul de dezvoltare a creatiei ca absolut necesar in toate detaliie sale, sa putem merge de la inceput pana la completarea sa, atunci esuam. Ajungem la concluzii amare despre scopul nostru in viata si i lume. Din cauza ca intregul proces de dezvoltare este deja inclus in natura , vom beneficia in intregime, il vom studia si aplica.

Fiecare persoana este creata cu un singur scop: sa devina asemenea Creatoruui atingand gradul lui Moise. Pentru acest motiv trebuie sa acceptam tot ce se intampla cu noi in lume si in viata noastra privata ca fiind necesar sa ne ridice la gradul lui Moise, insemnand  revelarea Creatorului in forma sa clara, « fata in fata », corectia completa a proprietatilor umane cu cele ale Creatorului.

Intrucat Creatorul nu se schimba, omul trebuie sa o faca. De aceea intregul proces prin care trecem nu este extern, ci mai degraba se intampla exclusiv in proprietatile noastre ca sa le facem similare acelora ale Creatorului. Din acest motiv, este necesar pentru noi sa studiem acest proces, noi insine, anatomia noastra spirituala (proprietatea consistentei noastre), psihologia spirituala (cum lucram), vindecarea spirituala (ce trebuie sa schimbam in noi) si sa ne concentram specific pe ce trebuie sa schimbam, in ce ordine si in ce directie.

Prin schimbarile din noi vom intelege natura societatii umane si istoria umanitatii. Apoi vom vedea otivul acestor schimbari, scopul lor, directia de urmat, conectarea dintre ei si cum ajuta fiecare si toata umanitatea sa isi atinga scopul final.

Studiul sistemelor in natura, directia umanitatii inspre scop, si felul in care trebuie sa progresam este sursa noastra de bunastare. Toate relele care ni se intampla vin din insuficienta intelegere a procesului prin care trecem. Dar odata ce intelegem procesul, il percepem ca bun !

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/13/10, “The Teaching of the Kabbalah and Its Essence”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: