Trebuie Doar Sa-ti Doresti

Intrebare: Este posibil sa ridicam MAN inainte ca disperarea sa se instaureze?

Raspunsul meu: In acest caz nu s-ar mai numi MAN. MAN este Main Nukvin (apele din Nukva). Este strigatul dorintei noastre, care este incapabila de a face ceva de una singura. Astfel, este ca ea sa se ridice pana la Bina, calitatea daruirii, Creatorul.

MAN este o dubla interpenetrare dintre Malchut si Bina. Cuvantul ebraic Maim (Apa – forma  singulara a Main) este compus din doua litere ebraice Mem (MemMem) iar cuvantul Nukvin este compus din doua litere ebraice Nun (NunNun). Exista o conexiune intre Malchut si Bina deoarece in timpul spargerii Kelim Bina, Malchut din ea a fost inclusa iar o parte din Malchut a fost inclusa in Bina. Datorita acestei conexiuni dintre Malchut si Bina, putem ridica cererile noastre catre Creator.

Acest lucru se poate ilustra folosind analogia unui copil care plange si cere de la mama lui. Mama sa raspunde acestor cereri. De ce oare o alta femeie nu ar fi asa receptiva la cererile lui? Copilul are o legatura puternica cu mama sa, legatura ce nu se gaseste intre el si orice alta femeie. Copilul a fost in ineriorul mamei sale, el are un loc in ea; ea este radacina lui. Ea are o parte din copil in ea. Copilul, de asemenea, are o parte a mamei sale, din moment ce a Fost legat de ea prin cordonul ombilical. Aceasta conexiune dintre ei nu poate fi taiata. Copilul cand are o dorinta, plange la mama sa, radacina lui.

Cererea pe care o faci Creatorului numita MAN curge prin conexiunea dintre Malchut si Bina. Cererea ta decurge din realizarea faptului ca esti cu totul neputincios; te aduce la acel gen de strigat care poate fi numit cu adevarat MAN. MAN este dorinta corecta, care este in mod necesar indeplinita de Cel Superior. Cel Superior asteapta ca tu sa iti doresti ceea ce El a pregatit pentru tine.

Aceste etape, viitoarele tale stari, sunt deja pregatite, pentru ca tu ai coborat prin ele in aceasta lume. Acum trebuie sa urci din nou prin aceleasi etape. Urmatoarea ta etapa te asteapta deja. Trebuie doar sa-ti doresti ceea ce te asteapta acolo. Aceasta dorinta este numita MAN. Daca nu iti doresti ceea ce te asteapta, atunci nu vei primi acele lucruri. Trebuie sa existe similitudine si echivalenta intre etapa si dorinta. Daca iti doresti altceva in afara de etapa spirituala ce te asteapta, atunci asteapta pana cand dorinta corecta se formeaza in tine. In acest fel avansam.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: