Sa fim de acord cu planul sau

Va amintiti povestea despre Bunul Magician? Se spune ca pietrele, florile, si animalele sunt incapabile sa dea Creatorului suficienta dorinta pentru realizarea pe care El a vrut sa o daruiasca lor, sau sa ii restituie Lui iubirea si daruirea. Doar omul il poate intelege pe El, sa il simta pe El, si sa fie ca El. De accea cele doua pot atinge unitatea una cu alta.

Trebuie sa atingem acelasi tip de unitate intre noi, asa cum acest om (care include pe toti in interiorul sau) a facut cu Creatorul. Trebuie sa intelegem ca unitatea este cel mai bun lucru, si este motivul pentru care Creatorul ne-a spart in bucati – pentru a ne uni intre noi. El ne spune: Daca puteti deveni atat de mari si iubitori incat sa va uniti ca un om cu o singura inima, atunci veti fi capabili sa Ma intelegeti si sa Ma simtiti, si sa fiti alaturi de Mine!

In mod evident, aceast lucru necesita o munca enorma. Tora vorbeste despre faptul ca ingerii (adica fortele naturii) nu au inteles planul Creatorului, inainte de dezvoltarea finala a creatiei, in faza a patra. Intelegerea vine doar la acest final, la nivelul uman, asa cum este scris, Acest pamant a fost insamantat pentru mine. Asta inseamna ca totul este facut pentru placerea omului, dar este imposibil de inteles scopul final, pana cand dorinta se dezvolta la acest nivel. Aceasta este semnificatia acestui verset, Nu arata unui nerod un lucru pe jumatate facut.

Ingerii sunt forte din interiorul nostru care sunt inca subdezvoltate si nu inteleg planul Creatorului sau nevoia pentru aceasta dezvoltare. Doua puncte – inceputul si sfarsitul creatiei – sunt deja prestabilite si ele determina tot ce se intampla intre ele pe cale. Daca unim aceste doua puncte, punctul initial si cel final, vom putea dezvalui imediat intregul program al Creatorului de la inceput pana la sfarsit. Acesta va fi clar, impreuna cu toate detaliile. Atunci va mai trebui doar sa il aplicam in practica, dar nu vom avea intrebari sau nelamuriri despre ceea ce se intampla.

Cu toate acestea, in acest program apare un element in plus. Se numeste libertatea vointei ! Acesta este efortul necesar care vine de la om, in care omul trebuie sa inteleaga si sa isi doreasca, cu acordul lui inerior sa devina parte a inaltului program al Creatorului

Deci, sa fim de acord cu programul, asa cum ingerii au ascultat explicatiile Creatorului si au fost de acord cu ele.

Din partea 4 Lectia zilnica de Kabbalah 01.07.10, Introducere la cartea Panim Meirot UMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: