Viitorul Lumii: De ce anume depinde el?

Oamenii incep sa reunoasca potentiala influenta distructiva exercitata asupra mdiului de mass media. Mass media, mai ales, dincolo de bani, situatii financiare, sau planurile de viitor ale umanitatii, influenteaza totul. Generatia prezenta si generatia viitoare depind de influenta mediului care ne afecteaza intreaga viata. Sa speram ca umanitatea va realiza asta, si mai intai, va limita infuenta negativa care emana astazi, si apoi o va directiona eficient. Sarcina Kabalei este de a ajuta umanitatea sa vada asta, mai repede.

Lumea este pe cale de a dezvolta treptat o perspectiva critica fata de sine si fata de toate sistemele globale care au fost construite in jurul nostru si care acum afecteaza pe absolut toata lumea, in toate aspectele vietii. Poate, pentru ca acest sistem global a devenit atat de universal si influent, apar atatea nelinisti. Umanitatea ar trebui sa aiba serios grija de asta.

Nu mai putem lasa pe oricine sa faca orice ii place in mass media. Forta mass medie ar trebui sa fie in mainile unor oameni intelepti, Kabalisti. Mass media nu poate fi controlata prin dictatura. Dezvoltarea umanitatii face ca toate limitarile si obstacolele sa fie inlaturate. Si totusi, exista o tendinta opusa, prin urmare trebuie cumva sa restrictionam mass media. Daca nu o facem, vom invata despre aceasta nevoie prin suferinta.

Este o lupta permanenta intre liniile de dreapta si de stanga, fiecare insistand ca este mai buna ca cealalta. Dar nici una dintre ele nu este nici buna nici mai corecta. Ar trebui sa existe o linie de mijloc, care, nu numai ca le uneste, ci mai degraba se ridica deasupra lor. Nu este un amestec sau un compromis intre ele; nu este ca un partid politic de centru care este deasupra stangii sau dreptei.

Mai curand, linia de mijloc este o apropiere, altruista, in daruire, care se extinde asupra abordarilor egoiste. O asemenea apropiere va fi capabila sa ii uneasca pe toti si sa aduca pacea.

Din partea 3 Lectia zilnica de Kabbalah 28.06.10, Prefata la Comentariul Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: