O forță care ne va sprijini pentru totdeauna

546.02Întrebare: În 1950, profesorul de biologie de la Harvard, Curt Richter a efectuat un experiment cu șobolani în care a înecat șobolani domestici și apoi sălbatici, unul câte unul, în borcane cu apă pentru a studia cât de mult se vor lupta să supraviețuiască. Primii șobolani nu au rezistat mult, doar câteva minute. Restul de șobolani domestici au înotat zile întregi înainte de a renunța. Speranța mântuirii le-a dat aceste forțe vitale. Șobolanii sălbatici, atât înotători agresivi, cât și capabili, au renunțat rapid după ce și-au dat seama că se aflau într-o incintă de sticlă.

Cum aţi aplica asta umanității? Astăzi, mulți renunță și se îneacă aproape imediat. A sosit un asemenea moment. Cum putem spune asta omenirii? Trebuie să-i dăm speranță și cum o facem?

Răspuns: Omenirea nu vrea să fie de acord cu mântuirea pe care ne-o dictează Creatorul. Acceptă să treacă la mântuire doar în felul său: „Voi suprima pe alții și astfel eu supraviețuiesc”.

Comentariu: Adică, Creatorul spune: „Te voi mântui”, iar noi nu vrem să fim mântuiți. Dar dacă am fi vrut să urmăm calea Creatorului, atunci am putea rămâne pe linia de plutire foarte mult timp.

Răspunsul meu: Nicio problemă. Dacă acești șobolani experimentali, de exemplu, s-ar fi ținut unul de celălalt, nu s-ar fi înecat. Prin urmare, sarcina noastră este să ne ținem unul de celălalt și atunci am fi ca pe o plută.

Întrebare: Care sunt condițiile pentru ca această plută să existe și să plutească?

Răspuns: Garanția reciprocă. Iată ce vrea Creatorul de la noi: fiecare dintre noi să trăiască pentru alții.

Întrebare: Este aceasta speranța, este aceasta mântuire și aceasta este totul?

Răspuns: Este singura soluție.

Întrebare: Înțeleg că aceasta este vocea Creatorului. Cum o putem auzi?

Răspuns: Iubeşte-ți aproapele ca pe tine însuți. Această formulă ar trebui să fie cea principală, când fiecare se va gândi pentru celălalt, la celălalt, de dragul celuilalt, și nu pentru ei înșiși. Atunci oamenii vor simți că aceasta este forța care îi va sprijini pentru totdeauna.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 05.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: