Predă-te pentru a câștiga

197.01Dacă am fi fost în măsură să învingem înclinația rea care ne induce în confuzie, dacă ne-am fi putut ridica împotriva ei ca niște eroi și am fi putut să dăruim, dacă am fi putut captura dorința noastră de a primi și să o modelăm, atunci doar ne-am fi mărit egoismul. S-ar fi umflat și mai mult!

Prin urmare, nu există nicio modalitate de a ajunge la dăruire decât printr-o tranziție specială. Descoperim că dorința de a primi nu este demnă de nimic, dar nu o putem depăși.

Prin urmare, depindem de forța superioară, care este în afara noastră. Ne agățăm de această forță superioară și vrem să creștem doar cu ajutorul ei, de parcă intrăm în pântecul nivelului superior ca un embrion și acolo ne anulăm complet, ne dorim ca superiorul să ne modeleze în orice formă dorește.

În această formă, începem deja să creștem de cealaltă parte a Machsom (barierei) în calitate de dăruire.

Nu avem de ales. Trebuie să renunțăm și să ridicăm mâinile, așa cum este scris: „Și s fiii lui Israel au oftat din cauza muncii și au strigat, iar strigătul lor s-a ridicat la Dumnezeu … și Dumnezeu le-am auzit gemetele. ” Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai după ce am făcut tot posibilul și am ajuns la o cădere completă, punctul în care nu mai putem continua. Ceea ce putem face este doar să strigăm către Creator. Și va fi un strigăt perfect pentru că suntem siguri că depindem doar de forța superioară și nu avem nicio șansă să obținem ceea ce ne dorim cu propriile forțe.

Acest strigăt provine de fapt din munca nereușită, adică necesită cel puțin un grup, un grup de zece, și abia atunci putem ajunge la un strigăt adevărat și să primim ajutorul forței superioare, lumina reformatoare, care ne scoate din intenția de dragul nostru către intenția de a dărui. Astfel, scăpăm din Egipt.

Din lecția zilnică de Cabală 11.03.2021, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: