“Cum poate obține toată lumea acces la apă curată fără conflicte?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum poate obține toată lumea acces la apă curată fără conflicte

Este imposibil să obții rezultate pozitive prin intermediul conflictelor și al războiului. În schimb, avem nevoie de o abordare a creșterii conștiinței umane globale, astfel încât să înțelegem gradul de interconectare și interdependență.

Dacă cineva are sentimente negative, înseamnă că eu am sentimente negative; dacă altcineva se simte rău, sentimentul de rău se apropie de mine și mă voi simți rău.

Suntem ca o singură persoană cu un singur corp, conectat într-un singur sistem. Dacă viața și sănătatea altei persoane vor fi la fel de importante ca propria noastră viață și sănătate, atunci, evident nu va trebui să ne angajăm în conflicte pentru apă curată, deoarece atitudinea generală care se răspândește în societatea umană ne va obliga să ne asigurăm că nevoile oricui sunt suficient satisfăcute.

Soluția globală pentru această problemă se află în educație. Așa cum ne învățăm copiii să fie altruisti, întrucât înțelegem că altruismul ne dă încredere, educația invită un răspuns pozitiv din partea celorlalți și ne face viața mai ușoară, deci trebuie să extindem o astfel de educație altruistă pentru societatea umană în general.

Dacă ne împlinim în mod altruist, atunci vom experimenta mai multă sănătate, fericire și bunăstare. Ar trebui să ne asigurăm că generațiile noastre viitoare, copiii și nepoții noștri, vor primi un exemplu pozitiv de la noi că numai datorită unei educații altruiste pot realiza o viață bună. Când ne exprimăm o astfel de grijă unul față de celălalt, atunci vom putea oferi lumii o viață sănătoasă și pură, inclusiv apă curată și alimente.

Bazat pe emisiunea “întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman.. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: