“Cum putem contribui la crearea unei comunități durabile pentru susținerea vieții pe Pământ?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum putem contribui la crearea unei comunități durabile pentru susținerea vieții pe Pământ?

Putem crea o comunitate umană durabilă prin educație și diseminarea cunoștințelor de calitate a vieții noastre care depinde nu de măsura în care ne umplem cu tot felul de împliniri tehnice, tehnologice și tehnocratice, ci dimpotrivă, împlinirea noastră depinde de confortul psihologic; depinde de satisfacția pe care o simțim ca urmare a realizării și a trăirii într-o lume armonioasă. Gradul progresului nostru către o astfel de lume depinde doar de o astfel de educație și de promovarea ei.

Se poate realiza cu condiția să ne organizăm viața ca o societate umană altruistă și conectată pozitiv. Putem face acest lucru atunci când fiecare dintre noi „absorbim” sau luăm pentru noi doar cât ne trebuie să existăm și dăruim partea rămasă din câștigurile sau producția noastră pentru beneficiul vieții societății globale mondiale.

Așa există și funcționează celulele unui organism viu. Este legea naturii și modul în care natura organizează viața la nivel animal. Fiecare celulă există doar în scopul existenței organismului în ansamblu, altfel celula devine canceroasă. Așa trebuie să ne comportăm: fiecare persoană trebuie să acționeze ca o celulă umană față de întregul „organism” al umanității. Dacă facem acest lucru, atunci, fără îndoială, fiecare ne vom simți încrezători și vom trăi ca o societate pașnică și armonioasă.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed