Realizarea de sine este întruchiparea „eu”-lui omului

Întrebare: Creșterea personală este un proces de dezvoltare umană, care include autorealizarea și creșterea practic în toate domeniile activității umane. Psihologul Abraham Maslow a construit toate nevoile umane sub formă de piramidă. În partea de jos a piramidei există nevoi fiziologice: căldură, foame, potolirea setei. Apoi a apărut nevoia de securitate. Mai departe, nevoile sociale, pe care le împarte, de asemenea, în apartenență, afecțiune, grijă de familie, stimă, respect de sine și respect pentru ceilalți. Cele mai înalte sunt nevoile spirituale: actualizarea de sine și realizarea de sine.

Ce se află în spatele dorinței unei persoane de realizare de sine?

Răspuns: Realizarea de sine este cea mai puternică dorință a unei persoane de a ajunge la întruchiparea „I.” Practic, este dorința de a fi Dumnezeu, în funcție de modul în care cineva o imaginează.

Dar dacă cineva nu-și dă seama de sinele lui în acest fel, înseamnă că scânteia de a fi om lipsește din el. La urma urmei, Adam este din cuvântul Edome, Domeh – similar cu Dumnezeu. Prin urmare, atunci când o persoană vrea să-și dea seama de sine, simte că el creează un Creator din sine. Se dovedește că autorealizarea este dorința de a-l cunoaște pe Creator. Întrucât Creatorul și natura sunt concepte identice, aceasta este dorința de a cunoaște întreaga creație.

Întrebare: Cum se diferențiază de cunoștințele comune? La urma urmei, există o dorință de cunoaștere în piramida lui Maslow.

Răspuns: Nu, nu vorbim doar de cunoștințe, de exemplu în fizică. Este dorința de a domina asupra naturii, asupra tuturor. Cel puțin în ceva trebuie să fiu special, ceva ce alții nu au și este doar în mine.

Astăzi, practic toată lumea vrea să fie un maestru al naturii. Vedem cum încercăm să îmblânzim natura, să fim deasupra ei.

Întrebare: Autorealizarea poate fi în fiecare etapă a piramidei? Să zicem că vreau să mă realizez în afaceri. Nici măcar de dragul banilor. Pur și simplu am dorința de a gestiona, de a construi o afacere.

Răspuns: Da, în fiecare etapă. Prin urmare, o persoană trebuie învățată cum să înțeleagă corect această realizare, cum să se dezvolte pe sine, cum să se compare pe sine cu ceilalți. El trebuie să fie într-o anumită luptă, în competiție cu ceilalți. În caz contrar, nu vor exista progrese.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed