Religia este o conexiune inversa cu spiritualitatea

Religia a fost data neamului Israel, in timpul exilului, astfel incat natiunea sa realizeze natura rea a egoismului si sa dezvolte nevoia pentru Lumina care Reformeaza. Toate celelalte natiuni trebuie sa evolueze prin mijloacele religiilor si credintelor lor. Inainte in Babilonul antic, Abraham a dat cadouri (sisteme de credinta) copiilor concubinelor lui si i-a trimis spre Est. Natiunile vecine au receptionat aceste cadouri in forma religiilor lumii, Crestinatatea si Islamul. Sunt considerate cadouri pentru ca ele provin de la Creator si misiunea lor este sa aduca oamenii aproape de El. Credinciosii lor sunt chemati, de asemenea, sa ajute omul sa inteleaga natura umana a egoismul sau.

Toate religiile sunt o conexiune inversa cu spiritualitatea. Aceasta legatura ne arata in final ca ele sunt opuse spiritualitatii. Gradual, descoperim ca egoismul nostru s-a dezvoltat pana la un punct la care nu exista cale de intoarcere; este ca o tumora canceroasa care ne consuma. Aceasta este relevat cu ajutorul Luminii. Toate dezvoltarile noastre istorice s-au intamplat prin influenta Luminii Superioare. Lumina face totul, actionand asupra noastra direct sau in forma sa inversa.

Lumina dezvolta egoismul nostru si gradual elucideaza propria sa natura asupra noastra. Ne lasa pe noi sa reallizam ca existam in natura egoista, rea si ca distingem doar intuneric, ceea ce este singurul beneficiu al nostru. Realizam incetul cu incetul ca egoismul este rau, ca este motivul pentru tot raul din lume. Vazand totul, vom tanjii apoi dupa bunatate.

Acestea sunt toate stadiile necesare dezvoltarii noastre.

Din partea a treia a  Lectiei zilnice de Kabbalah 29.06.10, Prefata la Comentariul Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: