Purificarea Intentiei

In munca noastra, fiecare pas este masurat prin intentia noastra. Fiecare noua actiune cere o intentie noua, precisa. Actiunile pot lua forme diferite, dar cheia este sa stii ce efect primesc ca rezultat al eforturilor mele.

Aici trebuie sa ne masuram: Cat de mult imi pasa de recompensa si ce fel de recompensa este?

Vorbim nu despre recompense corporale, ci de mult mai maretele valori de natura spirituala chiar daca pot avea diversi vectori: de dragul  primiri sau de placerea de a darui.

Daca o persoana cere o recompensa pentru el in acest Kli, aceasta intentie intentioneaza sa devina receptie. El vrea sa simta, sa inteleaga, sa ajunga, sa urce si asa mai departe.Cu alte cuvinte nu conteaza exact care imi este dorinta. Daca scopul imi este apropiat si examinarea are loc in dorintele mele, atunci calculul meu, chiar spiritual fiind, este inca egoist.

Chiar daca doresc sa obtin iubire frateasca, iubirea celorlalti, si iubirea pentru Creator, tot trebuie sa sap mai adanc si sa vad cum definesc acesti termeni:Care este continutul lor, caracter  impur sau caracter sfant? Totusi, in esenta, persoana isi examineaza rezultatele muncii fie in Kliul sau, sau al Creatorului.

Am putea crede: “Chiar pot pune un dispozitiv de citire in Creator si sa verific daca L-am multumit? Si ce urmeaza dupa asta? Daca rezultatul este pozitiv, o sa-mi fie bine si cald in suflet? Sau intentia mea este legata de El, fara nici un contact cu mine?”

Toate aceste verificari pot fi intocmite doar daca facem o munca autentica, asta insemnand revelarea Creatorului in grup. Dragostea prietenilor ajuta intr-un fel ca purificator pentru intentii si dorinte, cu ajutorul carora devin purificat de calcule egoiste si nu gresesc in examinarea a cine sunt eu, ce este grupul, si pana la ce nivel ii sunt loial grupului si nu mie.

Ca rezultat, realizez ca sunt incapabil de chiar cel mai mic act de daruire. Este peste puterile mele. Deci, ma intorc la grup pentru ca prietenii mi-au dat senzatia de Arvut (garantie reciproca) si ei pot furniza puterea de a darui.

Maretia prietenilor si puterea grupului de a-mi asigura carburant, merge pana la un anumit nivel, pana imi construiesc eu propriul Kli. Avand completata corectia, doresc sa il folosesc, si atunci descoper Creatorul in grup, spre care am aspirat initial. Doar ca acum ma intorc la El impreuna cu prietenii, pentru dorinta noastra comuna, sa cerem puterea credintei. Astfel, atingem adeziunea cu El.

Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 10/11/10, “ Cine marturiseste pentru o persoana ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: