“Când va veni Mesia?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Când va veni Mesia?

Înțelepciunea Cabala  explică faptul că Mesia, (Mashiach în ebraică) este o forță a mântuirii. Ne scoate din ego-ul nostru și ne aduce la iubire și la conexiunea reciprocă. Cuvântul ebraic pentru Mesia, Mashiach, provine din cuvântul „a trage”, Limshoch. Această forță, care ne trage de la rău la bine – de la o realitate egoist, a prioritizării propriului beneficiu la o realitate altruistă în care prioritizăm iubirea și conexiunea pozitivă dintre noi – va apărea atunci când o dorim, și motivul pentru care aceasta încă nu trebuie să apară. este că încă nu am dorit-o.

Este scris că Mesia va ajunge pe un măgar alb. Cuvântul ebraic pentru „măgar” („Chamor”) provine din cuvântul pentru „materie” sau „substanță” („Chomer”). Materia sau substanța creației este dorința de a primi plăcere. Când această substanță va deveni albă, va veni Mesia. În niciun caz acest lucru nu are legătură cu culorile în vreun sens fizic, ci pe plan interior, dacă dorim să scăpăm de calitatea noastră egoistă, care este reprezentată de negru, și să o transformăm în substanța albă a dăruirii către umanitate, atunci Mesia va veni.

Mesia nu este o persoană sau o figură imaginară. Mesia este dorința interioară care se trezește în noi, astfel încât vom dori să ieşim din acest rău care provine din ego-ul nostru – competiția și ura neîntemeiată dintre noi. Când vrem să ne guverneze, această forță, – se numește „Mesia”.

Bineînțeles, îl așteptăm pe Mesia.

Bazat pe o discuție „O privire interioară” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed