Cum să-l simți pe Creator, partea 5

276.02Dorința de a dărui este baza Revelației Creatorului

Este scris: „Căci nu ați văzut nicio imagine”. Aceasta necesită interpretare, căci ce prost ar crede și că există vreo asemănare corporală în Creator? Dar, în adevăr, acesta este motivul pentru care există realizare în Creator în lume, pentru că nu se trezește nicio dorință pentru ceea ce nu există în realitate. (Baal HaSulam, Fructele înțelepților 2, „Din trupul meu îl voi vedea pe Domnul”)

Cu alte cuvinte, „Cum îl putem percepe pe Creator, dacă nu are nicio formă materială? Acest lucru este posibil doar într-o nouă dorință de trezire. Astfel, putem vorbi despre spiritual și legile lui. ” (Michael Laitman, „Îl voi cunoaște pe Creator din interiorul meu”, o modificare a lui „Din trupul meu îl voi vedea pe Domnul” de Baal HaSulam)

Nu avem dorințe spirituale. Dorința spirituală este dorința de a dărui, de a iubi cu adevărat, nu ca în lumea noastră, atunci când ne iubim pe noi înșine sau reflectarea noastră în ceilalți.

Iubirea spirituală, care este adevărată, altruistă și sinceră, nu are nimic de-a face cu persoana în sine și constă doar în faptul că se dăruiește de dragul altora sau de dragul Creatorului, care este unul și același lucru.

Înțelegerea Creatorului este posibilă numai în măsura asemănării cu El. Prin urmare, dacă descoperim în noi înșine proprietatea dăruirii, atunci începem să simțim Creatorul în ea. Și cine nu a realizat această proprietate nu are nicio ocazie să se simtă Creatorul sau orice forțe ale lumii superioare.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 23.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed