De la o gaură neagră la libertate

În urma carantinei, mulți se simt izolați, ca și cum ar cădea într-o gaură neagră. Trebuie să înțelegem că întreaga noastră lume, întreaga noastră galaxie, universul în sine, se află în interiorul unei găuri negre. Nu există nicio cale, este un fapt. Deci, nu este nimic înfricoșător în a simți acest întuneric.

Ei spun că forța gravitațională a acestei găuri este atât de mare încât chiar și lumina nu este în măsură să se elibereze de ea, totul fiind aspirat în acest puț negru; aceasta este cât de mare este forța egoismului. Egoismul consumă totul, nelăsând să scape nimic. Aceasta este lumea în care trăim, în această groapă neagră.

Totuși, tot ceea ce vedem la exterior este de fapt în interiorul nostru; ne vedem pe noi înșine. Deci, dacă vedem întunericul, ne dezvăluim adevăratele calități și suntem capabili să tragem concluzii despre starea noastră. Din aceasta va deveni clar cum să urci din această groapă, această gaură neagră.

Dacă vom primi calitatea dăruirii, ne vom elibera imediat. Prin urmare, dorința de a dărui este numită țara libertății, iar oamenii care trăiesc acolo, o națiune liberă. Atunci vei ieși din această gaură neagră și vei deveni o națiune liberă în țara noastră, dorința noastră. Cereți Creatorului și El va face să se întâmple. Tot ce trebuie să facem este să ne smerim și să cerem ajutor; aceasta este întreaga noastră corecție.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 4/1/20, Lecția privind subiectul „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed