Două tendințe în viața diasporei evreiești, partea 2

Anti-semitism – legea conservării poporului evreu

Întrebare: Creștinismul este o religie la care s-au convertit milioane de oameni. Și a fost susținut tot timpul că în special evreii au evitat asta. Și dintr-o dată evreii înșiși au început să se convertească la creștinism. S-ar părea că toată lumea ar trebui să fie fericită că ei într-un final au înțeles cine este Dumnezeul real, este Mesia. Iar aici, noi avem opusul.

De ce națiunile lumii nu au fost fericite că evreii au devenit creștini?

Răspuns: Nu a fost o întrebare dacă ei au fost fericiți sau nu. Nu depinde de oameni sau de regulile lor. Depinde de forța superioară care are un scop predeterminat. Dacă avansezi spre acest scop, atunci totul este în regulă. Și dacă deviezi sau te duci în direcția opusă, în mod natural obții aceste reculuri.

Chiar în timpul exilului evreilor din Spania, Regina Isabella a spus evreilor care au implorat-o să nu îi gonească din țară: “De ce vă adresați mie? Trebuie să vă întoarceți spre Creator! El face totul, nu eu.”

Remarcă: Un mare înțelept, apropiat de cuplul regal, Don Yitzhak Abarbanel a scris că Regina Isabella a spus: “Inima regelui este în mâna Domnului ca izvoarele de apă: orice vrea El, El direcționează”. Și a adăugat: “Credeți că ceea ce a căzut pe soarta voastră vine de la noi? Domnul a pus-o în inima Regelui”.

Răspuns: Cât de jos au căzut evreii astfel încât Regina spaniolă a trebuit să le explice Tora, că totul este în mâinile Cretorului și nu în mâinile Regelui!

Remarcă: După ce în jur de 300.000 de evrei au fost exilați din Spania, o regresie severă a început.

Răspunsul meu: Mai mult de 500 de ani au trecut de atunci, dar Spania nu și-a revenit niciodată. Altădată era cea mai prosperă țară.

Remarcă: Țările vecine care au acceptat evreii au spus: “Mulțumim pentru ei, Rege Ferdinand. De ce a trebuit să îi dea afară?”

Ceva irațional s-a întâmplat. Toată lumea a înțeles că nu a fost necesar să facă asta deoarece întreaga lor economie a fost gestionată de evrei și era gestionată bine, în favoarea elitei în sine. Pe de altă parte, ei se convertiseră deja la creștinism și nu a fost nicio problemă. Și dintr-o dată ceva de neînțeles s-a întâmplat: un fel de lege s-a activat.

Răspunsul meu: Legea supremă. Forța superioară. Dacă evreii ar fi rămas acolo, ei ar fi dispărut în totalitate. De aceea, prin trezirea urii împotriva lor și prin alungarea lor din loc în loc, a fost posibil să se conserve acest popor pentru a-i conduce la o stare unde, în timpul nostru, ei pot deja să conducă întreaga lume spre scop.

Pentru mai multe pe acest subiect, citiți cărțile mele Ca un mănunchi de trestii: de ce unitatea și garanția reciprocă sunt chemarea de astăzi și Alegerea evreiască: Unitate sau Anti-semitism, fapte istorice despre anti-semitism ca o reflecție a discordiei sociale evreiești.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului evreu” 7/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed