Europa: de la întuneric la lumină

Baal HaSulam, Naţiunea, Prin urmare, este necesar ca fiecare națiune să fie puternic unită în interior, astfel încât toți indivizii din ea să fie atașați unul de altul, prin iubire instinctivă …

Aceasta nu înseamnă că toți oamenii din națiune, fără excepție, trebuie să fie așa. Înseamnă că oamenii acelei națiuni, care simt acea armonie, sunt cei care fac națiunea, iar măsura fericirii națiunii și a durabilității ei sunt măsurate prin calitatea lor.

Forța care susține națiunea depinde de măsura în care națiunea este similară cu forța superioară, care este una, adică capabilă să se unească. O astfel de națiune va putea depăși toate dificultățile, deoarece sunt dezvăluite ca ruperea și spargerea din interiorul ei, care au nevoie de corectare.

Prin urmare, pe cale, va trebui să întâlnim multe probleme ca să acoperim toate crimele cu iubire, devenind din ce în ce mai puternici și mai uniți. Numai într-un asemenea fel, perfecţiunea este dezvăluită.

De fiecare dată, sunt dezvăluite tot mai multe păcate și este necesar să construim starea inversă, deasupra lor, adică în iubire, fără disperare și fără a renunța. Astfel se construiește lumea și, în acest fel, trebuie să ajungă la corectare.

Întrebarea este: cum pot țările europene să ajungă la unitate atunci când au un număr atât de mare de refugiați? Cu toate acestea, toți acești refugiați doar ajută națiunile europene să înțeleagă că, mai presus de toate diferențele, trebuie să fie conexiunea. Este necesar să vedem valul de refugiați trimis de forța superioară și nu ca unul distructiv. Este distrugere, dar în scopul corectării.

Acum cincizeci de ani, era imposibil să ne imaginăm o astfel de situație, ca cea a refugiaților în Europa. Europenii s-au protejat foarte mult, au prețuit individualitatea fiecărei națiuni, germani, francezi, italieni. Granițele dintre națiuni erau foarte limpezi și clare.

Apoi, brusc, totul a început să se schimbe cu mare viteză. Conform programului superior, toată lumea trebuie să descopere spargerile în care se află. Cum altfel este posibil să descoperi nevoia de corectare, dacă nu prin aducerea forțelor străine în interior? Acesta este motivul pentru care câteva milioane de oameni au intrat în Europa, oameni care îi sunt străini în cultura, educația, religia și comportamentul lor. Nu există un contrast mai flagrant.

Drept urmare, europenii încep încet să-și dea seama că nu există nicio alegere, singurul lucru pe care îl pot face este să se conecteze. Ei trebuie să descopere cum se poate realiza această conexiune. Oricât de ireal ar părea din cauza diferențelor religioase, cele mai acute și ireconciliabile, nu există altă cale.

Europenii înțeleg că este nevoie să găsească cheia pentru atingerea unității și a conexiunii. Iar cheia, în primul rând, este în metoda integrală de conectare, pe care o oferă Cabala, în acoperirea cu iubire a tuturor crimelor.

Se implementează cu ajutorul forței superioare. Nu putem să ne unim singuri; creăm condiții doar pentru ca, prin noi, prin Israel, ca printr-un canal de conectare, forța superioară să înceapă să influenţeze toate masele de oameni.

Acest lucru nu necesită acordul lor; brusc vor începe să vorbească și să se comporte diferit. Indiferent că ieri au fost fundamentaliști, indiferent de religia pe care au profesat-o, indiferent cum au gândit ei și din care, din cele șaptezeci de națiuni ale lumii, au făcut parte, acum toți vor deveni ca o singură națiune.

Principalul lucru este că Europa întâmpină probleme și trebuie să oferim o soluție. De aceea, este atât de important să unim toate grupurile Cabaliste din Europa și din întreaga lume, mai ales acum înainte de Convenția Europeană din Bulgaria. În acest fel, putem aduce lumina conexiunii și unității în Europa.

Europa este din ce în ce mai cuprinsă de întuneric, de un sentiment de neputință, de deznădejde și de lipsa unei ieșiri. Cu toate acestea, dintr-o dată, vom vedea cum se înmoaie contradicțiile, opiniile, gândurile, iar dorințele se schimbă. La urma urmei, totul se rezolvă în gând prin aceea că ele devin brusc noi.

Cum este posibil ca oamenii care erau atât de fundamentaliști, naționaliști, care nici măcar nu voiau să vorbească cu cineva puțin diferit de ei, să se schimbe brusc, atât de mult? Cu toate acestea, lumina superioară poate schimba totul. Modul în care acum îngroașă întunericul, în acelaşi mod îi va corecta. Principalul lucru pentru noi este să devenim un canal de transmisie pentru europeni, aceasta este munca noastră.

Din Lecţia zilnica de Cabala 9/13/19 “Unificarea oamenilor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed