Ierarhia neschimbată

Tora, Deuteronomul 22:30: Nimeni să nu o ia de soție pe nevastă tatălui său și nici să nu descopere învelitoarea tatălui său.

“Nevasta tatălui” este o dorință uriașă, pe care un fiu nu poate construi un Masach (ecran), deoarece trebuie să se afle pe nivelul tatălui său pentru a face asta. Totuși, el nu se poate ridica la nivelul acesta; el tot timpul va fi inferior. Această ierarhie nu se schimbă niciodată.

Tot ceea ce primim de sus, fie de la nevastă sau de la tatăl nostru, adică nu de la propria noastră mamă sau de la tată, trebuie să ajungă la noi printr-un filtru care reduce influența Luminii Superioare asupra noastră.

Înălțarea sufletului tânăr către sufletul superior ar trebui să se întâmple numai prin permisiunea, prin intenția corectată și prin forțele pe care le primește de sus. Așadar, nu pot fi acțiuni independente aici, nu față de tată, mamă sau mama vitregă. Până la urmă, o persoană pur și simplu se distruge pe ea însăși, se arde dacă primește mai multă Lumina decât poate primi.

“Să nu descopere învelitoarea tatălui său” cu intenția de a primi de la el Lumina Directă. El poate primi Lumina pe care tatăl (Creatorul) o direcționează către el.

O persoană ar trebui să se miște constant, deoarece nu poate sări peste nivelele spirituale. Tora vorbește numai despre relațiile dintre nivele. Și, deși ele se schimbă, Lumina superioară tot rămâne cea superioară.

Din KabTV “Secretele Cartii Eterne” 10/10/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed