Lasă-l să scape și să rămână în viață

Tora, Deuteronomul 19:04: Aceasta este poruncă privitoare la ucigașul care se va refugia acolo că să trăiască, atunci când îl va omorâ fără voie pe semenul sau, fără să-i fi fost dușman mai dinainte.

Semenul este cineva cu care o persoană, care a comis o crimă, a avut un anumit contact. Această acțiune poate fi identificată și analizată, iar dacă nu este nicio conexiune între crimă în sine și relația lor, atunci crima este considerată neintenționată și persoana nu este încarcerată.

Tora, Deuteronomul 19:05: De exemplu, dacă un om se va duce la pădure împreună cu semenul lui ca să taie lemne și, ridicând securea cu mână pentru a tăia lemnul, i se va desprinde fierul securii din mâner și-l va lovi pe semenul sau omorându-l, el va trebui să se refugieze într-una din cetățile acestea că să-și salveze viața.

Această este o daună serioasă de la o persoană la alta.

Omul care a provocat daune serioase semenului său nu are de ales, nu este cale de ieșire conform legilor Torei. Trebuie să meargă în cetatea de refugiu. Trebuie să evite pedeapsa, deoarece a comis o crimă neintenționată. Izolarea lui este corecția sa. În timp ce stă în cetatea de refugiu, începe să înțeleagă că, la un anumit nivel, el este sub controlul nefavorabil al Creatorului.

Din emisiunea de pe  KabTV’s “Secretele Cartii Eterne” 9/7/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed