“Lasă Pământul să producă creaturi vii, după felul lor”

962.2Comentariu: Se spune în Cartea Zohar că porunca „Să nu comiți adulter” corespunde actului de creație: „Lăsați pământul să producă făpturi vii după felul lor, astfel încât o femeie să nu producă descendenți decât dacă este o continuare a familiei. Și cine este familia ei? Este soțul ei.”

Răspuns: Atât Cartea Zohar, cât și toată Cabala nu au nimic de-a face cu lumea noastră și nu afectează nici o acțiune în ea. Tot ceea ce facem la nivel material (animat) nu are nicio legătură cu spiritualitatea. Acest lucru este afirmat în repetate rânduri în Cabala.

Acesta explică ce ar trebui să facem în sufletele noastre, ceea ce înseamnă în interiorul sufletul nostru să „înșelăm soțul cu cineva sau nu”.

O persoană trebuie să aibă grijă în mod constant să vadă și să simtă lumea prin dorința potrivită numită soția sa. Și ar trebui să ne raportăm la Creator numai prin punctul de contact dintre ecran și Malchut, prin dorințele comune masculine și feminine care se află în suflet.

Doar printr-o dorință corectată! Aceasta se numește „soțul” său, „soția”, „logoditul”, „mireasa” etc.

O dorință necorectată este numită „străin”, cu care nu te poți conecta sau avansa către Creator. Numai acest lucru este de dorit pentru că vorbim întotdeauna despre un singur suflet comun și nu despre faptul că înșeli pe cineva undeva.

În plus, de-a lungul istoriei, în diferite epoci, un bărbat ar fi putut avea până la o mie de soții. Prin urmare, ceea ce este scris în Cartea Zohar este complet irelevant pentru viețile noastre.

Când se spune: „De aceea, un bărbat își va lăsa tatăl și mama și se va lipi de soția sa”, înseamnă că partea masculină a sufletului meu ar trebui să ia doar acea parte feminină corectată a sufletului meu cu care se poate conecta pentru a face acte comune de dăruire. Astfel, va apărea nivelul următor, așa-numiții „copii”, generația următoare.

Întrebare: Deci, dorința corectă este soția?

Răspuns: Da. O soție pentru o persoană din lumea noastră este într-adevăr cineva care însoțește creșterea sa spirituală. Și dacă nu, atunci chiar dacă este soția sa legală, adevărul este că această unire nu este recunoscută în univers.

Întrebare: De ce s-a întâmplat ca ea să devină totusi soția lui?

Răspuns: Pentru a răspunde la acest lucru, trebuie să analizați originile și rădăcinile sufletelor și reîncarnările lor.

Întrebare: Adică, astfel de stări sunt încă necesare pentru a găsi dorințele potrivite, adică soția potrivită?

Răspuns: Da.

Întrebare: Ce fel de animale sunt acestea: „Să lase pământul să producă creaturi vii după felul lor”?

Răspuns: Când începeți să vă conectați în mod corespunzător cu dorința voastră interioară, corectată numită „soția voastră”, dați naștere la gradul următor – copii.

Din KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: