Locomotiva

Grupul Cabalistic mondial este o forță spirituală uriașă, Kli. Dacă nu am fi trăit vremurile ultimei generații, atunci în conformitate cu această forță, ne-am fi ridicat la grade foarte înalte cu mult timp în urmă. Dar adevărul este că trebuie să aducem o mulțime de oameni cu noi, la fel ca o locomotivă care trage un tren întreg, zeci de mașini, în spatele ei; trebuie să avem suficientă putere pentru ei toți.

Așadar, facem un efort pentru a încerca să obținem conexiunea dintre noi ce corespunde întregii umanități, care trebuie să ne urmeze. Sper că vom putea atinge rapid forța necesară care poate uni toată omenirea și îi va aduce treptat pe toți la stadiul de corectare finală.

Grupul mondial Bnei Baruch trebuie să tragă întreaga omenire cu el în lumea spirituală. În același timp, fiecare grup de zece este preocupat să tragă cu el celelalte grupuri de zece. Fiecare zece are caracterul său special care îl deosebește de restul, iar acest lucru se adaugă la munca generală nu numai în putere, ci și în calitate.

Creatorul a aranjat astfel încât numai prin conexiunea dintre noi să putem obține puterea necesară nu numai cantitativ, ci și calitativ; noi dobândim o calitate specială care ne permite să îi tragem pe toți după noi.

La urma urmei, întreaga umanitate este un singur Kli, un singur suflet, în care un punct a primit dorința pentru Creator și simte forța care îl atrage. Toate celelalte puncte, toată omenirea, nu se simt atrase de Creator, dar ele sunt atașate de mine și sunt obligat să le trag cu mine.

Poate că ni se pare o povară grea acum, ca o sarcină grea pe care trebuie să o suportăm. Dar pe măsură ce înaintăm, vom înțelege că aceasta este ceea ce aduce plăcere Creatorului și dacă simțim că El este mare, atunci vom suporta cu bucurie această povară fără a simți vreo greutate. La urma urmei, aducem bucurie Creatorului tocmai prin avansarea, nu doar a unui singur grup de zece, ci a întregii omeniri.

Aceasta este exact sursa bucuriei Creatorului. Toată dorința de-a ne bucura este concentrată acolo și suntem doar Galgalta ve Eynaim. AHAP, pe care trebuie să-l tragem, primește lumina Hochma și Îl încântă pe Creator. Prin urmare, vom vedea treptat că, cu ajutorul întregii omeniri, putem să dăruim plăcere Creatorului.

Și dacă nu ne pregătim să tragem cu noi întreaga lume, putem fi eliminați din acest rol. Există un risc aici. Când cineva primește o anumită satisfacție în viața corporală, poate uita de spiritualitate. Dacă o persoană nu depune eforturi deasupra și mai departe de a ajunge la corectare, nu se convinge cu ajutorul societății că trebuie să vină pentru a fi corectat, atunci nu are rost în existența sa spirituală și este readus în existența materială.

Ni se oferă șansa de a atinge gradul de om, de a deveni Adam, asemănător cu Creatorul. A fi similar cu Creatorul înseamnă a trage întreaga umanitate spre corectare. Aceasta este munca noastră, și de aceea suntem numiți servitori ai Creatorului. Acesta este un privilegiu foarte mare, o misiune specială și onorabilă. Și dacă o persoană o neglijează, atunci este îndepărtat și înlocuit cu altcineva.

Lecție după lecție, adunare după adunare, atelier după atelier, vom realiza din ce în ce mai mult că există un număr mare de oameni, umanitate, pe care grupul nostru trebuie să-i conducă. Deci, treptat va deveni clar că suntem locomotiva care trage întregul tren cu multe mașini către scop. Treptat, totul va începe să se adauge la o singură imagine și să se manifeste în sentimente.

În prezent, nu simțim încă că suntem conectați la toată omenirea sau că avem puterea de a-i trage pe toți ca un tren care rulează pe șinele sale spre Creator. Trebuie să cerem Creatorului putere și să o primim în cadrul conexiunii noastre. Așa funcționează locomotiva și este capabilă să tragă mașinile împreună cu ea.

Treptat, această stare va deveni mai clară și sper că după sărbători vom începe un alt tip de muncă între noi și cu toată omenirea. Vom începe să simțim această conexiune în interiorul nostru și în conformitate cu aceasta, responsabilitățile și formele noastre de muncă.

Din Convenția Rosh HaShanah 19/9/20, Lecția 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: