“Luptă sau zboară” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Luptă sau zboară

Dacă acest incident nu ar fi fost confirmat de compania aeriană, ar putea trece cu ușurință drept știre falsă. Aparent, doi piloți care zboară într-un zbor comercial plin de pasageri s-au confruntat cu întrebarea „luptă sau zbori” în timpul zborului în cabina de pilotaj și au ales „luptă”. Potrivit unui raport AP, „Doi piloți Air France au fost suspendați după ce s-au luptat fizic în cabina de pilotaj pe un zbor Geneva-Paris în iunie, a declarat duminică un oficial Air France”. Mai rău încă, nu s-au putut opri din luptă până când „a intervenit echipajul de cabină și un membru al echipajului și-a petrecut zborul în cabina de pilotaj cu piloții”. Datorită intervenției echipajului, avionul a aterizat în siguranță.

Au fost mai multe incidente la acea companie aeriană. Raportul  AP descrie de asemenea, un incident de „scurgere de combustibil pe un zbor Air France de la Brazzaville în Republica Congo la Paris în decembrie 2020”. Piloții au redirecționat avionul „dar nu au întrerupt puterea motorului și nu au aterizat cât mai curând posibil, așa cum cere procedura în caz de scurgere. Avionul a aterizat în siguranță în Ciad, dar agenția de anchetă aeriană a Franței a avertizat că motorul ar fi putut lua foc”.

Mă întreb ce ne-ar mai trebui să realizăm că ego-urile noastre ne-au preluat viețile, ne manipulează bunul simț și ne conduc la un dezastru. Dacă oamenii care sunt responsabili pentru sute de vieți în fiecare zi nu își pot controla ego-urile mărunte și sunt dispuși să-și irosească nu numai propriile vieți ci și viețile a sute de oameni care sunt responsabilitatea lor, în cine putem avea încredere?

Câte dezastre și războaie vor mai fi necesare până să ne dăm seama că suntem cel mai mare dușman al nostru, că trebuie să ne corectăm ego-ul? O vom face doar când tragedia ne va atinge personal? După toate probabilitățile, până la acel moment va fi prea târziu să ne corectăm, pentru că nu vom mai exista să o facem. Nu ar trebui să începem acum, cât suntem încă aici și ne putem schimba?

Singura modalitate de a corecta antipatia reciprocă tot mai mare este să recunoaștem că inamicul nostru nu este copilotul nostrum sau de altfel orice alt contestator, ci propriul nostru ego. Și singura modalitate de a lupta cu ego-ul este să mă străduiesc să mă conectez exact cu inamicul meu. Cu alte cuvinte, orice lucru pe care ego-ul îl descrie ca fiind rău, îl deturnez spre bine.

Știu că nu este ușor; știu că sună imposibil; dar știu și că sună imposibil pentru că ego-ul vrea să credem că este imposibil. Odată ce începem să lucrăm împreună, vom descoperi că nimic nu este mai ușor și mai plăcut decât să relaționăm cu alți oameni.

Mă întreb ce ar fi crezut pasagerii acelui zbor dacă ar fi știut ce se întâmplă în cabină în timp ce s-au simțit în siguranță și fără griji. Mă întreb ce cred ei acum, că știu despre asta. Dar mai presus de toate, sper că această poveste incredibilă să devină un semnal de alarmă care demonstrează exact unde ne poate duce egoul dacă îl lăsăm să facă alegerea pentru noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed