Metoda Corectării, partea 3

Iubește-ți vecinul!

Întrebare:  Scopul creației este de a deveni ca puterea generală a naturii, Creatorul, în ceea ce privește calitățile. Calitatea Lui este de a dărui.

Baal HaSulam scrie în articolul său, „Iubirea pentru Creator și Iubirea pentru Ființele Create”, că nu poţi doar sări peste și să dobândești calitatea Creatorului, deoarece te poţi înşela pe tine.

Pentru a mă asigura că voi obţine într-adevăr această calitate, a fost creată o imagine a lumii noastre cu tot felul de creații: minerală, vegetală, animală și, cel mai important, umană. Iar eu trebuie să-mi corectez atitudinea față de oameni.

Prin urmare, așa cum este scris în toate sursele originale, legea de bază este „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.” Ce înseamnă? Fiecare înțelege acest lucru în felul său.

Răspuns:  „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este obiectivul pe care trebuie să-l atingă o persoană, dacă lucrează pentru corectarea sa. Acest obiectiv este unul foarte îndepărtat, dar la început există alte etape preliminare de corectare.

„Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți” înseamnă că așa cum astăzi mă iubesc pe mine și, instinctiv, conștient sau inconștient, mă așez în fruntea întregii lumi și numai prin mine, însumi percep această lume și numai de la mine înainte mă uit la lume și lucrez și fac totul numai de dragul meu, tot așa trebuie să mă schimb pentru toată lumea și să lucrez doar pentru îmbunătățirea lumii și să simt doar durere pentru ea, ca și cum ar fi micul meu copil iubit.

Din KabTV  “Fundamentele Cabalei,” 2/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: