Nu romanticii vor fi cei care vor aduce umanității fericirea

294.2Dacă doreşti să construieşti o navă, nu chemi bărbații să adune lemne, nu împarți munca și nu dai ordine. În schimb, îi înveți să tânjească după marea vastă și nesfârșită.

(Antoine de Saint-Exupery)

 Răspunsul meu: Da. Aceasta este ceea ce creăm. Construim un grup care trebuie să traverseze această distanță – o mare practic interminabilă – deși se numește Yam Suf, adică ultima mare dintre noi și Creator. Este limitată pentru că este dincolo de egoism.

Grupul în sine este o navă. Nicio altă navă nu este necesară, cu excepția grupului. Grupul este această navă, cu care călătorii săi pleacă spre scopul prețuit. Nava este pur și simplu construită din eforturile lor comune de a rămâne împreună, de a-și uni mâinile și de a deveni un vas, sau o navă cu care să poată traversa împreună marea egoismului.

Întrebare: Și nu vor exista fisuri? Nu vor exista găuri în barcă?

Răspuns: Vor trebui să le repare pe tot parcursul drumului.

Întrebare: Adică într-un fel sau altul, vor apărea?

Răspuns: Desigur, în mod necesar. Aceasta este esența traversării acestei ultime mări. Adică, pe măsură ce se manifestă mai mult egoism între ei, cu atât este mai mare conexiunea pe care trebuie să o construiască între ei.

Întrebare: Așa este în Cabala. Dar de ce nu se întâmplă la fel în lume? Liderii carismatici vin cu idei incitante, încep să adune oameni în jurul lor ca și cum ar construi o navă, și totuși totul se destramă.

Răspuns: Pentru că până la urmă totul ține de bani.

Comentariu: Nici măcar nu aţi spus: totul este despre ego.

Răspunsul meu: Nu, este și mai rău. Mult mai jos. Numai despre bani.

Întrebare: Credeţi că toți acești lideri care aprind scânteile, tot ce văd sunt banii?

Răspuns: Desigur! Ei nu pot gândi în alt mod.

Comentariu: Există un fapt binecunoscut în istorie: vin revoluționarii, există o perioadă romantică, în care oamenii se adună în jurul lor, începe lupta pentru idealuri și apoi totul se transformă în vărsare de sânge și moarte.

Răspunsul meu: Și apoi, toate acestea sunt preluate pe nesimţite de oameni serioși, nu de romantici, pentru a câștiga bani buni și a câștiga putere.

Întrebare: Dar romanticii, cum se vând? Ce se întâmplă în ei?

Răspuns: Nu au minte. Ei merg doar pe pasiune.

Întrebare: Și există un astfel de spirit, care să facă omenirea fericită? Înțelegeţi un astfel de spirit – care aduce fericirea oamenilor?

Răspuns: Aceştia sunt romantici. Nu vei aduce oamenilor nici o fericire. Pentru că oamenii nu au nevoie de fericirea ta romantică. Masele vor urma cu fericire nu pe romantic, ci pe pragmatic.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/8/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: